Odsherred i fornemt selskab blandt Geoparker

UNESCOs har besluttet at give Odsherred Geopark international status - på linje med eksempelvis Katla-vulkanen på Island og bjerglandskabet i Harzen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landskabet i Odsherred er unikt – meget varieret, og præget af tusindvis af års landbrugsdrift.

Det var en af årsagerne til, at Geopark Odsherred natten til tirsdag blev optaget i netværket af europæiske geoparker.

- En geopark er et noget, hvor man forsegler landskabet. Det handler om at få landskabet til at leve på en bæredygtig måde, siger Jørgen Stoltz, der er naturvejlder i Odsherred.

Beslutningen blev truffet sent i nat på et møde i byen Saint John i provinsen New Brunswick i det østlige Canada, der selv huser en Geopark, oplyser Odsherred Kommune.

For at blive optaget i det gode selskab skal et område ikke bare have en unik geologi på et afgrænset område – man skal også bruge det målrettet i markedsføringen af området overfor turisterne.

- Odsherred har valgt at fokuserer på 3 ting: Det aktive kunstmiljø, de friske grøntsager og kulturhistorien, og det er derfor UNESCO har valgt det, forklarer Jørgen Stoltz.

Odsherred har blandt andet brugt sommerens Geopark Festival og mærkningen af lokale fødevarer sin argumenter for at blive optaget i netværket.

Se videoen. hvor Geoparken fik international status, som Nina Lemkow, Odsherred Kommune, har uploadet via www.tveast.dk/sendvideo: