Odsherred holder vejret i Canada

Lige nu er blandt andre Odsherred Kommunes borgmester og turistchef i Canada, hvor det mandag bliver offentliggjort, om området bliver udnævnt som geopark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De har svært ved at vente meget længere, og nu skal de da også kun holde vejret kort tid endnu, før det står klart, om Odsherred bliver udnævnt som Danmarks første geopark. Lige nu er blandt andre borgmester Thomas Adelskov (S), turistchef Hans-Jørgen Olsen og projektleder Nina Lemkow i Canada, hvor UNESCO holder konference.

Mandag aften canadisk tid bliver det offentliggjort, om Odsherred for fremtiden kan kalde sig geopark. En titel de har arbejdet frem mod at få i hus længe.

En geopark er ifølge hjemmesiden geopark-odsherred.dk et afgrænset område med en unik geologi. For at blive udnævnt til geopark skal man blandt andet arbejde med at sætte fokus på geoturisme og bæredygtig udvikling med udgangspunkt i landskaberne og lokalbefolkningen.

9 ansøgerlande i alt

Både turistchef Hans-Jørgen Olsen og borgmester Thomas Adelskov har været på talerstolen foran tilhørerne, der blandt andet har lyttet til, hvad Odsherred gør i kampen for at blive geopark og i kampen for at pointere, at man ikke behøver at bo i København for at få unikke oplevesler.

450 delegerede fra 30 lande deltager i netværkskonferencen, der finder sted i UNESCO-regi hvert andet år. De nye ansøgerlande ud over Odsherred fra Danmark er Kina, Japan, Indonesien, Canada, Frankrig, Italien, Portugal og Estland.

Her kan du se lidt af Thomas Adelskov tale i Canada: