Odsherred får sin egen Geoparkfestival

For første gang nogensinde skal en festival fortælle om Odsherreds kultur, kunst, fødevarer og landskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Til sommer får Odsherred sin helt egen Geoparkfestival 2014 og det er første gang nogensinde, at områdets kultur og landskab skal formidles gennem nogle festfyldte dage fra den 26-29 juli.

Ifølge en pressemeddelelse er ideen, at skabe en festival for, om og med egnens befolkning, uanset om der er tale om en landligger, turist, gæst eller helårsbeboer.

Og afsættet skal være aktiviteter, som er med til at formidle Odsherreds kunst, kulturhistorie, fødevarer og landskab.

Kommunen vil også gerne i dialog med de små lokalsamfund inden festivalen for at få den største mulige udbredelse og engagement.

-  Vi skal have skabt en fest og en festival, som vi selv har ejerskab og aktier i. Det vil sige, vi skal fortælle hinanden om vores egn, vi skal med stolthed formidle det landskab, den natur, kunst, kultur og råvarer, geoparken har skabt og er rig på. Derfor tager vi nu rundt til de 13 lokalsamfund for at inspirere og komme med oplæg, tage en dialog og få sat gang i idéudviklingen, siger projektleder Paya Hauch Fenger fra Odsherred Kommune.

Derfor vil projektlederen og en naturvejleder besøge de små lokale samfund det kommende stykke tid.

 - Vi vil fortælle, hvad der er særligt ved geoparken i netop dit lokalsamfund og være med til at udvikle ideer til, hvordan hvert enkelt lokalsamfund kan bidrage til geoparkfestival 2014 og til at skabe arbejdspladser og økonomisk udvikling lokalt, siger Paya Hauch Fenger i en pressemeddelelse.

Første møde foregår den 17. marts i Rørvig.