Odsherred får 10 millioner til nyt teater

Det er mindre end to år siden, det første teater-frø blev plantet i Nykøbing Sjælland, og nu ser det ud til at drømmen bliver en realitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Nykøbing Sjælland drømmer de om et teater.

Der skal være gode grin, skuespil af højeste kaliber og skønsang i Nykøbing Sjælland. For snart to år siden opstod idéen om Odsherred Teater, og nu ser det ud til, at drømmen bliver til virkelighed. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond giver nu projektet 10 millioner kroner. Det skriver Sjællandske.

Borgmester Thomas Adelskov (S) og teaterchef Simon Vagn Jensen bekræfter begge over for Sjællandske, og de har begge har svært ved at få armene ned fra jubel.

- Det kunne jo gå mange veje. Og ser man på andre teaterprojekter som det i Vendsyssel eller Limfjordens teater, er det altsammen et kludetæppe af tre til fem fonde. I forhold til vores budget, og det faktum, at vi er klar til delvist at åbne lige om lidt, så er der virkelig grund til at være glade. Selvfølgelig kunne vi have fået et større beløb, men det er virkelig et flot beløb, som også er med til at blåstemple projektet og kan være den nøgle, der åbner til de resterende penge, siger han til Sjællandske og fortsætter:

- Det her er også ret stærkt for Odsherred, at vi kan skaffe de mange mio. kroner i kulturstøtte. Det er vigtigt, at man husker, at kommunen på den måde med en ret lille investering (3,3 mio. kr. til køb af ejendommen i Algade, red.) kan skaffe mange aktive kulturmidler til området.

Borgmester Thomas Adelskov (S) kalder det en glædens dag for Odsherred.

- Med en samlet støtte på næsten 30 mio. kr. fra de to fonde understreger fondene, at de vil støtte udviklingstiltag inden for kulturen og idrætslivet også i en kommune uden for metropolerne. Med denne donation kan vi nu fremme processen omkring ansøgninger også til andre fonde for at få realiseret projektet så hurtigt som muligt, siger borgmester Thomas Adelskov.