Odsherred er næstdårligste børnekommune

En ny opgørelse viser, at hvis dit barn skal have den bedste opvækst, er det ikke i Odsherred, der er de bedste vilkår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal dit barn have den bedst tænkelige opvækst, er det ikke Odsherred Kommune, man skal bosætte sig. 

Det viser i hvert fald en opgørelse over, hvor i landet det er bedst at være barn, som Jyllands-Posten har lavet.

Her kommer Odsherred nemlig ind på en kedelig næstsidste plads. Borgmester, Thomas Adelskov, erkender, at befolkningsammensætningen trækker i den mere gråhårede retning, som tager til kommunen for at tilbringe deres otium i sommerhuset.

- Men vi arbejder også på at tiltrække børnefamilier, og her har vi prioriteret at fastholde daginstitutioner også i de mindre bysamfund. Det giver fællesskab, og det betyder meget for både børn og deres familier, siger Thomas Adelskov til avisen. 

- Det er dyrere at drive mange decentrale enheder, og det smitter af på forældrebetalingen, men vi vurderer, at det nære lokalmiljø er vigtigere for et godt familieliv end prisen. 

quote Sammenlagt med mange mindre institutioner betyder den lange åbningstid, at normeringerne bliver lidt tynde

Thomas Adelskov, Odsherreds' borgmester

Normeringer slidt tynde

Samtidig består kommunen af mange pendlere.

Flere og flere vælger at bo i Odsherred og arbejde i hovedstadsområdet, og derfor har institutionerne lange åbningstider, så forældrene kan nå at aflevere og hente deres børn. 

- Sammenlagt med mange mindre institutioner betyder den lange åbningstid, at normeringerne bliver lidt tynde. Hvis jeg havde flere penge at gøre godt med, ville jeg begynde med at hæve normeringer, siger Thomas Adelskov til avisen. 

Det gode børneliv: