Nyt ungehus i Odsherred

Unge i Odsherred kan se frem til et helt nyt hus tilegnet til dem i Nykøbing Sjælland. I dag blev det indviet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jamen altså det er jo lidt vores projekt sammen med de voksne her I Ungehuset. Det er vores barn, vi skal vise frem nu, siger Emma Koppel-Boysen, der er kulturmentor for de unge i Odsherred. Hun har været med til at udvikle ideen bag et nyt ungehus i Nykøbing Sjælland.

Ungehuset er et hus, hvor unge mellem 13 og 25 år kan møde op og deltage i både sociale og uddannelsesmæssige aktiviter.

3 millioner til ungdommen

I dag åbnede det nye hus, som Odsherred Kommune har budgetteret 3,2 millioner kroner til. Både borgmester Thomas Adelskov og Statsminister Helle Thorning-Smith kiggede forbi.

- Når man står her på pladsen og oplever, at de unge glæder sig så meget, som de gør, så er jeg sikker på, at man også andre steder i landet kan lære af, at man så målrettet sikrer, at unge har et sted at være, og de selvfølgelig også bliver involveret i det, siger Helle Thorning-Smith.

Hundredevis af unge tilknyttet

600 unge er allerede tilknyttet projekt Ung i Odsherred. Tanken med ungehuset er i sidste ende at få flere unge i uddannelse og give de unge et sted at udfolde sig både kreativt, sportsligt og studiemæssigt.

- Jeg håber, at de unge vil bruge det så meget, som de nu kan. For det er derfor, det er her. For vores skyld, siger Emma Koppel-Boysen.