Nyt underskud i Odsherred holdt hemmeligt

På møde i går fik politikerne i Social- og Sundhedsudvalget i Odsherred Kommune en grim overraskelse. Her fortalte kommunens direktion nemlig om et nyt, hidtil hemmeligholdt, mer-underskud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På mindre end en måned er underskuddet således steget med 17 millioner kroner. Dermed er de samlede besparelser nu oppe på 30 millioner kroner.

- Det er ikke i orden, man skal ikke hemmeligholde ting, vi må ud af den kultur og nu må den politiske ledelse tage fat sammen med direktionen og få styr på det her område, siger Venstres Helge Fredslund til TV2 Øst.

Og også borgmesteren selv er stærkt utilfreds med de alt for sene indrapporteringer fra området.

- Det er i hvert fald sådan, at nogle af de her tal, dem synes jeg godt, vi kunne have fået ind langt tidligere, siger Thomas Adelskov.

Hans politiske kolleger i social-og sundhedsudvalget vil ikke selv skære mere ind til benet, men har i stedet bedt direktionen om selv at finde de 17 millioner kroner inden næste byrådsmøde d.26.oktober.

Det lugter af fyringer, og på grund af hemmeligholdelsen af det ekstremt store ekstra beløb er det ifølge flere politikere også på sin plads.

- Nogen må have vidst noget. Og jeg vil ikke sætte navn på, men der må være nogen i organisationen, der har røde kinder i dag, siger Helge Fredslund.

Og borgmesteren tager fat i kraven på sine medarbejdere.

- Nu diskuterer jeg ikke personalekonsekvenser med medierne, den tager jeg med mine medarbejdere, hvis der er behov for det. Jeg har sat en analyse i gang for at finde ud af, hvad der er galt og så må vi drage konsekvenserne af det, siger Thomas Adelskov.