Nyindkøbt klaver stjålet fra kirke

Et klaver og en computer blev mandag aften stjålet fra kirkekontoret ved Vig Kirke. Klaveret var en time forinden blevet købt og stillet på kontoret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var nogle usædvanlig hurtige tyve, der mandag aften stjal et klaver og en computer fra kirkekontoret på præstegården ved Vig Kirke.

Kort forinden havde præst Annette Berg købt klaveret og kørt det hjem og stillet det på graver Lars Rasmussens kontor. Da han kom ind, glædede han siger over, at klaveret nu var i hus. Han satte sig til at arbejde, men skulle så over på sognepræstens kontor i en anden bygning.

- Jeg skulle lige snakke med præsten, og vi går ud og ind af vores kontor hele tiden, så vi låser jo ikke døren hver gang. Jeg var måske væk et kvarter, og da jeg kommer ind på mit kontor igen, ser jeg med det samme, at klaveret er væk, siger Lars Rasmussen.

Måske fulgte tyven efter

Tyven havde også snuppet graverens computer og en antik kirkebøsse, som førhen har stået i kirken, men som personalet nu bruger til kaffekasse. Ærgrelsen er dog størst over tabet af det nyindkøbte klaver.

- Kirken har været heldig at få tildelt nogle midler til det her klaver, så vi havde jo alle sammen armene oppe over hovedet over, at vi nu havde fået det købt. Nu ved vi ikke, om forsikringen dækker, når døren ikke var låst. Det er næsten til at fælde en tåre over, siger graveren, mens sognepræst Annette Berg har gjort sig tanker om, hvordan tyven er kommet på sporet af det nye klaver.

- Min teori er, at de er fulgt efter mig, efter jeg havde købt klaveret. Jeg tror, at de har set mig bære det ind, ellers ville de ikke have vidst, at det var der, siger Annette Berg, der er præst i Vig Kirke.

El-klaveret skulle have været brugt i kirken, og kostede 18.000 kroner.