¨

Ny vej giver mange nye rejsende

Foto: TV ØST

Den nye motortrafikvej i Odsherred har givet mange flere bilister i området.

20 kilometer ny motortrafikvej til 1,3 milliarder kroner sætter et år efter indvielsen positive aftryk i Odsherred Kommune.
 
Befolkningstallet er steget med et par hundrede, turiststrømmen er øget med 8 procent i forhold til sidste år og Mols-Linien melder om en stigning på 10 procent i antallet af personbiler.
 
Det skriver DR Sjælland i dag.
 
Derudover har Odsherred Kommune sagt velkommen til flere nye virksomheder, som har valgt at bosætte sig i den nordvestsjællandske kommune. Derfor tror erhvervsdirektør, Niels Gundersen, at der kommer endnu flere i det nye år.
 
10 procent flere personbiler på Mols-Linien
 
- Med den nye Motortrafikvej ligger vi jo lige mellem København og Århus. Jeg regner derfor med, at vi om et år har budt velkommen til yderligere 5-8 virksomheder i kommunen, siger Niels Gundersen til DR Sjælland.
 
Også hos rederiet Mols-Linien, der bl.a. sejler på ruterne Odden-Århus og Odden-Ebeltoft, har man mærket en markant stigning i antallet af passagerer. Derfor er marketingschef Mikkel Hybel heller ikke i tvivl om, hvor vigtig vejen er for området.
 
- Vejen har helt klart været med til at skaffe flere kunder til Mols-Linien. De første tre kvartaler i 2014 viser, at vi overfører 10 procent flere personbiler, end vi gjorde i de tre første kvartaler i 2013, siger han til radiostationen.
 
30.000 personbiler og et turistboom
 
Det var daværende transportminister, Pia Olsen Dyhr (SF), der den 29. november sidste år indviede motortrafikvejen mellem Holbæk og Vig i øsende regnvejr. Dengang forudsagde Odsherred Kommunes borgmester, Thomas Adelskov, at vejen ville betyde flere turister, mere omsætning og flere borgere.
 
Samtidig forventede Mols-Liniens direktør, Søren Jespersen, at der ville komme 25.000-30.000 flere bilkunder. Og både borgmesteren og direktøren har fået ret.
 
- Det er jo svært at sige, om det er Rute 21, der er skyld i både flere turister og flere borgere. Men det er da helt klart en medvirkende årsag, siger borgmester Thomas Adelskov (S) til DR Sjælland.
 
Den nye vej har et positivt medansvar
 
Hos Mols-Linien er marketingschef Mikkel Hybel især begejstret over, at den nye motortrafikvej har haft en medvirkende årsag til, at flere danskere sejler mellem landsdelene frem for at flyve.
 
- Vi overfører flere indenrigspassagerer, end alle indenrigsflyvningerne gør tilsammen, fastslår Mikkel Hybel over for DR Sjælland.
 
Køretiden fra motorvejskryds Brøndby i Storkøbenhavn til færgelejet på Odden er nu kun på ca. én time. Bilisterne slipper nemlig for bl.a. tre lyskryds, fire bysamfund og et utal af fartbegrænsninger, ligesom den nye vej er ca. én kilometer kortere.
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App