Ny uddannelse med fokus på fødevarer kommer til Odsherred

Odsherred Kommune vil udnytte lokalområdets brand med kvalitetsfødevarer, når en ny erhvervsuddannelse i Fårevejle åbner dørene til august.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en glad borgmester, der i dag kan fortælle, at de unge i Odsherred i fremtiden kan få en erhvervsuddannelse i kommunen. Det er nemlig aldrig sket før.

Fra august kan de unge tage erhvervsuddannelses grundforløb inden for jordbrug, fødevarer og oplevelser, og fra januar 2018 kan man tage andet grundforløb som ernæringsassistent.

Fødevareuddannelser i Odsherred 

- Vi har fået slået hul på uddannelsesbylden ved at få erhvervsuddannelser til Odsherred, siger Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred Kommune til TV ØST.

Vil udnytte fødevare-brandet

Odsherred og Lammefjorden er kendt for sine fødevarer, der blandt andet bliver solgt til nogle af de mest populære restauranter i landet. Det er også her, Dragsholm Slot ligger. De blev anerkendt med en Michelin-stjerne i februar, og tidligere har man oprettet Nordisk Center for Lokale Fødevarer. Det er den bølge, som kommunen vil ride med på.

quote At vi har de fantastiske fødevarer, er jo alle tiders fundament til, at unge i Odsherred involverer sig i at tage uddannelser inden for fødevare

Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred Kommune

- Dragsholm Slot har lige fået en Michelin-Stjerne. Det har de ikke fået alene, fordi de laver fantastisk god mad, men fordi de har fortællingen om, at de laver mad af de råvarer, der er herude på Lammefjorden. At vi har de fantastiske fødevarer, er jo alle tiders fundament til, at unge i Odsherred involverer sig i at tage uddannelser inden for fødevarer, siger Thomas Adelskov (S).

Kokkeuddannelse kan være på vej

Den nye erhvervsuddannelse får base i det gamle rådhus i Fårevejle, hvor kommunens 10. klasse-elever allerede nu kan uddanne sig med fokus på fødevarer. Til sommer begynder mindst 20 elever på det nye hold. Men det slutter ikke her, hvis det står til borgmesteren.

- Vi har masser af ambitioner om, at vi skal videre med flere uddannelser. Nu skal vi have grundforløbene op at køre og have dem fyldt op med elever. Vi er i dialog med uddannelserne om at oprette et andet grundforløb i 2018, der handler endnu mere om fødevarer – altså kokke, konditorer og bagere og alt andet inden for den verden, siger Thomas Adelskov (S).