Ny Kattegatfærge på vej til Danmark

En ny færge, der fra 1. juni skal sejle fra Sjællands Odde til Århus sætter snart kursen mod Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den seneste hurtigfærge, der skal sejle mellem Sjælland og Jylland er i disse dage ved at gøre klar til at sætte kursen mod Danmark på en månedlang sejlads mod Danmark.

Det oplyser Molslinjen.

Det er færgen Express 3, og er en katamaran-færge med plads til 411 personbiler og op til 1.000 passagerer.

Færgen kommer udefra til at ligne de eksisterende hurtigfærger Express 1 og Express 2, der allerede nu sejler på ruten.

- Vi venter, at færgen i løbet af få dage begynder sejladsen mod Danmark under ledelse af vores kaptajn Flemming Ejlersen, siger Jesper Maack til TV ØST. Sejladsen til Danmark ventes at tage en måned, men den nye færge indsættes først i daglig drift fra den 1. juni.

Med den nye færge kan selskabet komme op på 30 daglige afgange mellem Aarhus og Havnebyen i døgnet.

Kan sejle 90 kilometer i timen

Express 3 er bygget af det australske værft Incat, er 109 meter lang og kan sejle helt op til 48 knob, cirka 90 kilometer i timen. Ved den hastighed presser skibet 21.000 liter vand gennem turbinerne i sekundet.  Det svarer til, at de ville kunne fylde en olympisk svømmehal på 30 sekunder.

Hun er bygget af aluminium og stål, og er udstyret med en række forbedringer, der er med til at holde brændstofbudgettet i ave for Molslinjen.

Molslinjen sejler hvert år 2,6 millioner personer over Kattegat. Rederiet skiftede for nylig navn fra Mols-Linien til Molslinjen – da selskabet snart overtager færgedriften til Bornholm.

Selskabet har for nylig bestilt endnu en færge til sejladserne over Kattegat. Det drejer sig om færgen Express 4.