Ny fødevarepris overrakt for første gang

Jesper og Kung Andersen blev de første, glade vindere af en helt ny fødevarepris, som i dag blev overrakt på torvet i Nykøbing Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det blev Birkemosegaard på Odden, der i dag løb med en helt ny fødevarepris i Nykøbing Sjælland. Prisen blev indstiftet sidste år af byrådet i Odsherred Kommune og blev så overrakt for første gang i dag kl. 14:00 på torvet i Nykøbing Sjælland.

Den mere end 100 år gamle gård har fungeret som økologisk og biodynamisk landbrug siden 1968 og producerer både kødprodukter og en lang række frugter og grøntsager. Det er parret Jesper og Kung Andersen, der driver gården sammen med håndfuld ansatte. De leverer fødevarer til en række danske top-restauranter, blandt andet den to-stjernede Michelin-restaurant, Noma.

Prisen, der ud over æren lød på 10.000,- kroner, blev overrakt af borgmester Thomas Adelskov (S). 

 - Tusind tak for jeres store arbejde. Det er tydeligt, at i arbejder dedikeret og har hjertet med i jeres produktion. Det er uden tvivl én af årsagerne til, at landets fineste restauranter efterspørger jeres produkter, sagde han blandt andet i sin tale ved prisoverrækkelsen.