Nu står det klart: Staldproducent er konkurs

Egebjerg International A/S, der producerer inventar til svinestalde, er blevet nødsaget til at indgive sin konkursbegæring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag står det klart, at Egebjerg Internation A/S går konkurs. Det bekræfter administrerende direktør Carl Trock over for maskinbladet.dk.

Et udfordrende marked i Rusland har været med til at presse den familieejede virksomhed ved Nykøbing Sjælland, der har forsøgt at klare skærene ved blandt andet at reducere antallet af medarbejdere.

Carl Trock tiltrådte som administrerende direktør for Egebjerg International A/S den 1. september 2013. Det seneste regnskab fra 2013 viste, at Egebjerg Internationals nettoresultatet var på -11,7 millioner kroner og bruttofortjenesten på 18,5 millioner kroner. Året før var bruttofortjenesten på 26,7 millioner kroner og nettoresultatet på -2,7 millioner kroner.

Forsøgte at genskabe stabil drift

I årsregnskabet skrev Egebjerg International, at man havde iværksat en turnaround plan:

- Ved udgangen af 2012 forventede selskabet en forbedret driftsøkonomi blandt andet baseret på omkostningstilpasninger, der ville give fuld effekt i 2013, samt fuld udnyttelse af investeringen i et nyt forretningssystem. Resultatet af disse indsatser blev dog ikke som forventet, blandt andet fordi implementeringen af det nye forretningssystem fortsat viste sig mere tids- og omkostningskrævende end forventet. Og da selskabets omsætning fortsatte den negative udvikling, besluttede selskabets bestyrelse at igangsætte en turnaround plan med det formål at genskabe en stabil og positiv drift i selskabet.

Fra halmvogne til stalde

Egebjerg International har omkring 60 ansatte.

Egebjerg International A/S fokuserede i sine første år på halmballevogne, men midt i 70'erne blev produktionen koncentreret til udelukkende at fokusere på inventar til svinestalde.

I 1980 fik firmaet tilføjet et fodringsanlæg, så der kunne tilbydes samlede løsninger med både inventar og fodringsanlæg.