Nu raser vinden - politi får meldinger om flere væltede træer

DMI varsler om stormende kuling og vindstød af stormstyrke. Nu mærker politiet også konsekvenserne af blæsevejret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu er efteråret for alvor startet med årets første voldsomme blæsevejr. 

På DMI varsler de stormende kuling med vindstød af stormstyrke i Nord- og Nordvestsjælland samt dele af Vestsjælland. 

Og hos politiet begynder anmeldelserne om konsekvenserne af blæsevejret at tikke ind.

- Indtil videre er vi oppe på en fire stykker, hvor vi blandt andet har store træer, der er væltet ud på vejbanen i den nordvestlige del af kredsen, sagde Thomas Hartman, der er vagtchef hos Midt- og Vestsjælland tidligere på aftenen.

Derudover oplyser Thomas Hartman også, at der er meldinger om flere skilte ved Fårevejle, som også er væltet omkuld.

Marianne Primdal fra Præstøs træ i haven har også måtte lade livet for blæsevejret.
Marianne Primdal fra Præstøs træ i haven har også måtte lade livet for blæsevejret.

Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi kan de også mærke, at vinden har taget fat i løbet af aftenen.

- Vi har registreret 12 anmeldelser omkring nedfaldne grene og væltede træer udover kørebanen. Der er ikke nogen, der er endt med færdselsuheld, eller nogen der er kommet til skade, fortæller vagtchefen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Ole Hald.

Endnu ikke en storm

Vindstød af stormstyrke kan betyde at tagsten blæser ned, store grene knækker af, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Derfor advarer politiet også trafikanter.

På Facebook har Dennis Gartig fra Sorø delt et billede af et træ, der væltede lige inden han ankom ved Tude Å.
På Facebook har Dennis Gartig fra Sorø delt et billede af et træ, der væltede lige inden han ankom ved Tude Å. Foto: Privatfoto

- Man skal køre forsigtigt og passe på sig selv ude i trafikken. Der kan være nedfaldne grene og væltet skilte, som kan være svære at se, siger Thomas Hartman. 

Selvom det nogle steder føles voldsomt, så kan det ifølge DMI i denne omgang ikke kategoriseres som en regulær storm. Middelvinden forventes nemlig ikke at nå stormstyrke, som er over 24,5 m/s. Dog kan vindstødene flere steder ramme en styrke af stærk storm. 

Politi roser trafikanter

Begge politikredse har på trods en del anmeldelser om nedfaldne grene og væltede træer ikke fået meldinger om nogen uheld eller personskade.

Derfor roser Midt - og Vestsjællands Politi nu trafikanterne på Twitter, og Sydsjællands og Lolland-Falsters vagtchef er enig i de rosende ord.

- Jeg tror, folk er klar over, at man skal tage sine forholdsregler i sådan et vejr, siger Ole Hald, fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.