Nu oppe på fem anmeldelser: Politiet leder efter blotter i Højby Sjælland

Omkring Højby og Nykøbing Sjælland har der i september været fem anmeldelser fra børn om en mulig blotter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet har i løbet af få dage fået to anmeldelser fra piger, der har følt sig forulempet af en mand i området omkring Højby i Odsherred. Derfor indledte politiet fredag jagten på en mulig blotter.

Men lørdag kom endnu en anmeldelse, og en gennemgang af politiets døgnrapporter fra de seneste uger viser, at den samme mand kan have været på spil i i alt fem tilfælde i september.

Det siger vagtchef René Søe Pedersen, Midt- og Vestsjællands Politi.

Signalementet i sagerne er så enslydende, at politiet beder offentligheden om hjælp til at finde en midaldrende mand, der kan have gjort sig skyldig i blufærdighedskrænkelse.

- Der er tale om en række strafbare forhold, som vi gerne vil snakke med ham om, og som vi rigtig gerne vil have bragt til ophør, siger René Søe Pedersen.

Episoder peger på samme gerningsmand

Torsdag anmeldte en 14-årig pige en mand for blufærdighedskrænkelse i Højby. Pigen har betegnet manden som blotter. Dagen efter så nogle personer, der var ude at spille golf på golfbanen ved Højby, to piger komme løbende ud af et buskads med en mand i hælene.

Manden forsvandt fra stedet i en mindre sort personbil. Denne hændelse fandt sted fredag omkring klokken 19.20. Efter at politiet lørdag bad offentligheden om hjælp til at finde manden, har en mor ringet og fortalt, at hendes 11-årige datter fredag eftermiddag blev passet op af en mand i en bil på Nordre Strandvej i Nykøbing.

Manden spurgte, om hun ville køre med. Han forsvandt, da pigen afslog og skyndte sig til sit hjem i nærheden.

I døgnrapporten fra 2. september optræder desuden en anmeldelse om en mand, der blottede sig for en seksårig pige, mens hun sad i en bil på en parkeringsplads ved Højby Strand.

Og den 13. september antastede en mand en 11-årig pige og en 11-årig dreng, der var ude at plukke bær i samme område.

Politiet vurderer, at signalementerne i de fem sager er så enslydende, at det kan være den samme mand, der kører rundt i området og "opfører sig mærkeligt".

Den pågældende person er en mand på 40-50 år, måske lidt ældre. Han er almindelig af bygning.

I de to seneste tilfælde havde han skægstubbe i ansigtet og var klædt i sort - sort hue, sort jakke, sort trøje, sorte arbejdsbukser og sorte sko. I et af de andre tilfælde blev han beskrevet som 55-60 år og skaldet.

Vagtchefen opfordrer folk, der har set noget, eller som har kendskab til en person, som det kunne være, til at ringe på telefon 114.

/ritzau/