Nu åbner akutfunktion for mennesker med psykiske problemer

Mandag blev en ny akutfunktion for borgere i Odsherred Kommune indviet. Her er det muligt at henvende sig med akutte psykiske problemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgere i Odsherred Kommune, der får brug for hjælp på grund af akut opstået krise, kan nu også få hjælp uden for almindelig åbningstid.

Akutfunktionen Odsherred er nemlig blevet indviet mandag klokken 10, og her vil man kunne henvende sig for at få krise psykiatrisk hjælp.

Om man i forvejen har kontakt til Distriktspsykiatrien Nykøbing Sjælland, eller slet ikke er kendt i psykiatrien, har ingen betydning for om man kan henvende sig til Akutfunktionen.

Alle borgere i Odsherred Kommune, kan henvende sig til Akutfunktionen, og der kræves ingen henvisning.

Tilbyder rådgivning og vurdering

Akutfunktion Odsherred er bemandet af både sundheds- og socialfaglige medarbejdere, og deres kerneopgave består i at rådgive i akut opståede situationer.

De tilbyder ikke forløb, men kun akut rådgivning og vurdering i forhold til enkeltstående akutte situationer.

Man kan søge hjælp hos Akutfunktionen alle hverdage fra klokken 15:00-20:00. Det er ikke muligt at henvende sig anonymt til Akutfunktion Odsherred.

Og hvis man søger hjælp der, så skal man give samtykke til, at Psykiatrien og Odsherred Kommune må udveksle oplysninger om borgerne.

Det er for at sikre en bedre rådgivning, lyder det fra Psykiatrien Region Sjælland.