Nordvestsjælland slap for stormskader: Vi har sovet trygt

Selvom der blev målt vindstød af stormstyrke i Nordvestsjælland, slap området ifølge det lokale beredskab for stormskader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag aften og natten til mandag har det flere steder rusket i træerne, da Danmark blev ramt af et kraftigt blæsevejr.

Blæsevejret ramte blandt andet dele af den jyske vestkyst med vindstød af orkanstyrke. Noget mildere gik det dog til i Nordvestsjælland, hvor Danmarks Metrologiske Institut havde advaret om risiko for vindstød af stormstyrke.

Det oplyser Lasse Hansen, beredskabschef hos Vestsjællands Brandvæsen, der dækker Odsherred, Kalundborg, Sorø og Lejre kommuner.

quote I vores optik har det bare været et blæsevejr, som vi har flere gange om året

Lasse Hansen, beredskabschef hos Vestsjællands Brandvæsen

- Natten har været fredelig, vi har ikke haft nogen videre skader eller noget, så vi har ikke haft noget af stormrelateret betydning, siger Lasse Hansen.

- Det kan godt være, vi har haft et enkelt væltet træ. Men vi har ikke haft noget af betydning, tilføjer beredskabschefen.

15 brandstationer stod klar

Vestsjællands Brandvæsen havde forud for stormvarslingen ikke indkaldt ekstra mandskab. 

- Vi valgte ikke at sætte ekstra mandskab ind, fordi vi har 15 brandstationer med hold stående klar. Vi er jo ved at være garvet, så vi ved, at når der er meldinger om stormstyrke, ved vi, der kommer et enkelt væltet træ eller en nedfalden tagsten. Men når der meldinger om stærk storm eller orkan, så kan der komme noget, siger Lasse Hansen og tilføjer:

- I vores optik har det bare været et blæsevejr, som vi har flere gange om året. Vi har sovet rimelig trygt og godt.