¨

Ni måneders fængsel for knivstik

Foto: TV ØST

En 22-årig mandlig flygtning fra Burma blev onsdag idømt ni måneders ubetinget fængsel. En lørdag i maj stak han sin landsmand og ven i maven med en kniv i Hørve i Odsherred.

Uenigheder mellem to unge og fulde burmesere endte med et knivoverfald lørdag den 7. maj i Hørve. Her stak en 22-årig mandlig flygtning fra Burma sin jævnaldrende landsmand, ven og bofælle i maven med en syv centimeter lang urtekniv.

Onsdag modtog gerningsmanden så sin dom på ni måneders ubetinget fængsel. Det skete ved Retten i Holbæk. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Inden overfaldet havde de to mænd og andre lokale burmesere drukket tæt.

Og i retten erkendte den 22-årige, at han havde stukket sin landsmand med kniven. Men han var fuld og havde handlet i nødværge, forklarede han.

Landsmanden havde ifølge den 22-årige optrådt aggressivt og havde drillet ham med, at han er hiv-smittet.

- Han blev ved med at sige, at jeg er syg, og at han ville blive smittet og ikke turde bruge toilettet og håndvasken, fortalte den 22-årige mand via en tolk.

Den detalje blev dog afvist af knivofret.

Efter overfaldet blev han kørt til Rigshospitalet, hvor han tilbragte tre dage. Han var ikke i livsfare og blev ikke opereret, men han måtte sys med 10 sting.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App