¨

Netto-debatten raser i Asnæs

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

Er det i orden at forbyde alle elever på en skole at handle i Netto, fordi en gruppe elever ikke bruger plastikhandsker, når de køber bagerbrød?

Det spørgsmål har de seneste dage fået debatten til at rase i Asnæs i Odsherred. Forældre, skoleelever og en række andre har skrevet deres mening på facebook og kommenteret på artikler på Nordvestnyt.dk. 

- Jeg synes, at det er ret voldsomt, at der er så mange, der har en mening om det, siger Ida Slott Nielsen fra 8. klassen på Sydskolen i Asnæs.

Sagen begyndte i efteråret, hvor Nettos ansatte lagde mærke til, at flere elever fra Sydskolens Asnæsafdeling, ikke overholdt reglerne, når de købte bagerbrød i frikvarteret. Eleverne brugte hverken platikhandsker eller tang. Det fik butikschef Malene Gildberg til at besøge skolen for at komme i dialog med eleverne.

- Jeg fortalte, hvilke konsekvenser det har for mig og min virksomhed. Jeg spurgte, om vi kunne finde en løsning på det. Om der for eksempel var en lærer, der ville stå og overvåge "brødhuset", eller om der var en forælder, der havde tid til det. Eller om alle i virkeligheden bare skulle begynde at bruge handsker, og det var eleverne med på, forklarer hun.

Men aftalen blev, ifølge Malene Gildberg, ikke overholdet. Derfor fik alle elever forbud mod at handle i butikken indtil den 1. februar.

Flere forædre har givet deres mening til kende på facebook. Diana Thilgreen skrev for eksempel om en episode, hvor hendes datter blev afvist ved kassen:

- Jeg er fuldstændig enig i, at man skal straffe de elever, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. De skal ikke have lov til at lave ballade i butikken, men jeg er fuldstændig uenig i, at man skal straffe en hel befolkningsgruppe for det, siger Diana Thilgreen.

Eleverne på Sydskolen har også deltaget i debatten.

- Jeg kan på en måde godt forstå Netto, men jeg synes også, at det er unfair, at dem der ikke gør noget forkert, skal straffes, siger Helene Christensen, som er næstformand i skolens elevråd.

Butikschef Malene Gildberg er ked af, at sagen har fået så meget opmærksomhed.

- Det handler om hygiejne. Det er ganske enkelt. Vi skal kunne stå inde for de varer, vi sælger i Netto, og der er ikke mange, der har lyst til at købe en kanelsnegl, som andre har rørt ved, siger hun.

 

03:28 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App