Nej til kokasser og pløre (Video)

En gruppe sommerhusejere er stærkt utilfredse med, at en engområde ved deres sommerhuse skal afgræsses. Hegnet ødelægger naturoplevelsen, og køerne vil mudre stierne til, klager sommerhusejerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Peder Skov nyder naturen mest, når den får lov at passe sig selv.

- Det er få gange, hvor vi får lov til at se naturen her i Danmark, eller ihvertfald her på Sjælland, hvor mennesker ikke griber ind, lyder det fra sommerhusejeren.

Hans feriebolig ligger ved Korevlerne i Sejerøbugten.

Området har i mange år været fredet, men nu er det blevet besluttet, at området skal passes.

- Vi sætter nogle køer til at græsse ned, sådan at vi kan få engfugle og padder til at yngle, og så der kan gro andet end græs derude i området, siger den socialdemokratiske borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov.

Men den besked falder ikke i god jord hos sommerhusejerne. Peder Skov er blandt andet bekymret for stierne til stranden.

 

- Jeg er bange for, at køerne skal trampe det her op, så det bliver noget mudder og pløre, siger han og peger på stien.

Desuden er han ikke tilfreds med, at engen nu skal indhegnes.

- Jeg ønsker ikke at gå tur langs hegn. Det gør jeg rigeligt af til dagligt, siger Peder Skov.

Men der er ingen hjælp at hente hos kommunen, for beslutningen ligger fast. Så nu tager sommerhusejeren fat på at samle beviser for, at ordningen med afgræsning ikke er den optimale.

- Om 5 år skal det hele revurderes. Så der vil vi håbe på, at man laver om på det, og i mellemtiden vil vi arbejde på at dokumentere, at det, vi sagde og påstod, var rigtigt, lyder det fra Peder Skov.

[video:flv:100402_nej_til_kokasser.flv]