¨

Nabogruppe vil forhindre indbrud

Foto: TV ØST

Hørve har oplevet en stribe indbrud siden nytår. Men nu går en nabogruppe til kamp mod indbrudstyvene.

Claes Sommer og Søren With ved, hvordan det føles, når man for besøg af udbudne gæster. De har begge to haft indbrud i deres hjem. Derfor har de har startet en nabogruppe i Hørve.

- Jeg synes bare, at nogen skulle gøre noget. Jeg var træt af at høre om det ene indbrud efter det andet, og jeg håber, at det her kan hjælpe, siger Søren With.

Der har været i alt 19 indbrud i Hørve, siden vi tog hul på 2011. På landsplan er antallet af indbrud faldende, så det er usædvanligt med så mange indbrud på så kort tid.

Claes Sommer og Søren With har oprettet en facebookgruppe under navnet "STOP indbrudene i vores by Hørve". De har desuden afholdt et borgermøde, hvor blandt andet politiet deltog. Den 9. Marts holder de endnu et møde, hvor interesserede borgere kan møde op. Her vil forskellige firmaer demonstrere alarmsystemer og videoovervågning, og de to initiativtagere vil fortælle om nabogruppens formål.

- Vi er ikke et tæskehold, som skal ud og fange indbrudstyve. Slet ikke. Men vi vil gerne skabe sammenhold i byen og sørge for, at folk bliver mere opmærksomme, hvis de ser noget mistænkeligt, siger Claes Sommer.

Politiet har lokale indbrudstyve i kikkerten, men der er endnu ikke anholdt nogen for indbrudene i Hørve.

02:23 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App