¨

Naboerne frygtede tog-ulykke

Foto: TV ØST

Det måtte jo ske, siger naboerne i dag, efter at de i årevis har bekymret sig om jernbaneoverskæringen i Nykøbing Sjælland.

- Der er så kort tid fra at signalet lyder til toget kommer. Sådan en ulykke måtte jo ske, siger Christian Albæk i dag til TV2 Øst.

I går blev en 11 årig dreng og en 12 årig pige ramt af toget i Nykøbing Sjælland. Børnene deltog sammen med en række klassekammerater i et motionsløb, og ville forsøge at nå over skinnerne, før toget kom.

Istedet blev børnene ramt af toget, der kørte 45 km i timen. Nabo Karina Christensen stod i sin indkørsel, da ulykken skete. Hun hørte børnene skrige og toget bremse. En lyd, hun i årevis har frygtet.

- Der går så kort tid fra klokken begynder at ringe til toget kommer, at vi altid er bange for, at noget sådant skal ske. Jeg har været ude på vejen masser af gange for at se, om der er sket noget, siger Karina Christensen, og tilføjer, at hun kender flere, der har kontaktet banen for at få overskæringen yderligere sikret, men uden held.

- Man får bare at vide, at sikkerheden følger foreskrifterne, siger Karina Christensen.

Hos Dansk Jernbaneforbund har Ulrik Salmonsen i over 30 år kæmpet for, at overskæringerne nedlægges, eller at der som et minimum bliver sat en helbom op som sikkerhed. Alligevel er der intet sket.

- Der må sidde nogle politikere med en enormt dårlig smag i munden. Det er simpelthen så dårligt, at vi har et så forældet system i Danmark, siger Ulrik Salmonsen til TV2 Øst.

Transportminister Hans Christian Schmidt (Venstre) har allerede bedt om, at der bliver sat en tilbundsgående undersøgelse af ulykken i værk. - Det er noget, jeg tager enormt alvorligt, siger ministeren til TV2 Øst. Det er dybt tragisk med sådan en ulykke, og vi skal til bunds i, om der er noget, vi kan og skal gøre bedre.

02:32 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App