¨

Naboer i Rørvig trætte af affald

Foto: TV ØST

Naboer til byens flaskecontainere er trætte af, at bo op til noget, der ligner en losseplads. Indbyggere og sommerhusgæster smider affaldet, som de vil.

I Rørvig er naboerne på Vestergade ualmindeligt trætte af byens flaskecontainere, som de bor ganske få meter fra.

I godt halvandet år har stedet, der ellers kun er til glas og aviser nemlig forvandlet sig til en mindre losseplads, hvor både indbyggere og sommerhusgæster smider deres affald, som de vil.

-   Her ser rædselsfuldt ud hver eneste dag og jeg synes simpelthen, det er et svineri. Jeg fatter ikke, folk kan finde på det, siger Anna Thorsøe, som har flaskecontainerne lige foran sin have.

Ifølge naboerne på stedet er problemet værre end nogensinde. Ikke alene må de leve med støjen fra folk, der afleverer flasker døgnet rundt. I haverne kan de også lugte alt det skrald, som bliver henkastet på stedet.

-  Og det samler rotter, ræven kommer og slæber det ind i haven og så kan vi rende der og samle folks efterladenskaber op, siger Bodil Christensen, der også er nabo til flaskecontainerne.

 Både Anna Thorsøe og Bodil Christiansen så hellere end gerne, at containerne blev flyttet til et andet sted. Ifølge Odsherred Kommune er den nuværende placering dog bedste bud for nu, lyder det.

-  Indtil videre prøver vi at gøre hvad vi kan for at undgå, at der bliver lagt affald på pladsen, siger Michael Bay, der er fag – og personaleleder hos Center for Natur, Miljø og Trafik i Odsherred Kommune.

Efter sommerferien vil kommunen lave en kampagne, som skal skabe mere opmærksomhed på affaldssortering blandt borgerne.

02:46 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App