Motorcyklister frygter at beboere griber til selvtægt

En ophedet Facebook-debat får nu motorcyklister til at frygte, at vrede beboere vil lægge forhindringer på vejene i et forsøg på at bremse fartbøller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Motorcyklisterne i Odsherred er oprørte.

- Jeg synes, at det er meget groft med de kommentarer. Det synes jeg ikke, at man kan tillade sig, siger Tommy Milton fra Vig, som selv kører på motorcykel.

Sådan lyder reaktionen på en heftigt debat, som de seneste dage har huseret på TV ØST’s facebookside.

Lørdag bragte vi på TV ØST et videoklip, der viste fire motorcyklister, som kørte alt for stærkt på Lyngvej ved Højby i Odsherred, hvor fartbegrænsningen er 60km/t.

Videoklippet har skabt stor debat, og på facebook har over 40.000 personer set det, og 160 har kommenteret det.

Opfordrer til selvtægt

Flere af kommentarerne langer kraftigt ud efter motorcyklisterne. En skriver:

- Spænd et reb ud over vejen, eller hæld olie eller partisansøm ud, så holder de hurtigt op med det pjat.

Og en anden kommer med følgende forslag:

-Tril en bold ud foran, så skal de nok stå på røven, og så går der nok umiddelbart et stykke tid, før gipsen skal af.

De mange hårde kommentarer har fået motorcyklister i Odsherred op af stolen. De er bange for, at det kan føre til selvtægt.

-Jeg synes, det er sindssygt, at der er nogle, der opfordrer til at gøre skade på alle motorcyklister, fordi fire kører for stærkt i en video, siger Katja Sophia Vinther fra Lumsås,  der har kørt motorcykel i mange år.

Bange for trusler bliver ført ud i livet

Når de selv gasser op og kører ud i sommerlandet, er de bange for, at de vrede skribenter enten selv kunne finde på at gøre alvor af truslerne, eller at andre lader sig inspirere.

- Jeg er bange for, at de gør alvor af truslerne. Hvis der hænger reb over vejen, så er det lige meget, om man kører 30 eller 60 kilometer i timen, så mister man herredømmet over motorcyklen, og så går det galt, siger Katja Sophia Vinther.

Motorcyklisterne overvejer nu at melde skribenterne bag nogle af facebook-kommentarerne til politiet.

Til TV ØST oplyser politiet, at det ikke umiddelbart er ulovligt at skrive de omtalte kommentarer på facebook, men politiet fraråder på det kraftigste at lave selvjustits over for eventuelle fartsyndere.