¨

Mols-Linien tjener igen penge

Foto: TV ØST

Der er igen penge at tjene på at sejle færger mellem Sjællands Odde og Jylland. Mols-Linien havde i 2014 et overskud på 34,5 millioner kroner.

Rederiet Mols-Linien, der sejler biler, gods og passagerer mellem Sjællands Odde og Aarhus, fik et overskud i 2014 på 34,5 millioner kroner.
 
Det er en forbedring på 14 procent i forhold til 2013. Det er første gang i syv år, at Mols-Linien har overskud.
 
Overskudet svarer til, at rederiet har tjent knap 100.000 kroner om dagen.

Bedre end forventet
 
Resultatet blev bedre end forventet, og det skyldes også, at Mols-Linien vandt en forsikringssag mod Tryg Forsikring, der af Østre Landsret blev dømt til at betale 13,1 millioner kroner i erstatning for et motorhavari på en færge tilbage i 2010.
 
Omsætningen steg til 611,9 millioner kroner fra 535,5 millioner kroner året før.
 
Bestyrelsesformand Frantz Palludan siger, at der har været arbejdet heftigt i maskinrummet for at give rederiet fremgang.
 
- Gennem de sidste år har vi været dybt inde i maskinrummet i Mols-Linien og optimeret over hele linjen i forhold til tonnage, koncepter om bord, prisstrategi og infrastruktur.
 
- Kunderne har reageret meget positivt på de mange forbedringer, og det er glædeligt, at summen af de mange tiltag nu kan ses på virksomhedens bundlinje, siger Frantz Palludan i en kommentar til regnskabet.
 
Overskud igen i 2015

En omfattende plan har vendt udviklingen i rederiet, og de gode takter ventes at fortsætte. Rederiet venter i år et resultat på mellem 25 og 35 millioner kroner efter skat.
 
Skønnet begrundes med, at det totale marked for personbiler, der skal transporteres mellem Øst- og Vestdanmark, vil stige med to procent. I alt regner Mols-Linien med at transportere 1,2 millioner personbiler.
 
- I 2015 fokuserer vi på at fortsætte de positive takter ved løbende at tilpasse produktet efter, hvad markedet efterspørger og koncentrere os om at levere de kundeoplevelser, der har betydning for vores målgrupper inden for forretningsrejsende, fritidsrejsende og fragt, siger Frantz Palludan.
 
Østre Landsret tilkendte den 13. februar 2015 Mols-Linien en erstatning i sagen mod Tryg Forsikring på 13,1 millioner kroner inklusiv procesrenter.
 
Sagen handler om Mols-Liniens krav på erstatning for det tab, selskabet har lidt som følge af et motorhavari på hurtigfærgen Max Mols 16. juli 2010.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App