Mols-Linien indfører totalt rygeforbud

Det er nu slut med at ryge på Mols-Liniens færger - også udendørs. Rederiet håber, at det vil forbedre indtjeningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan man ikke længere nyde sejlturen over Kattegat med en smøg i munden. Mols-Linien indfører totalt rygforbud på færgerne, fortæller DR Østjylland.

- Tidligere har man kunnet ryge udendørs på færgerne, men det må man ikke længere. Færgerne er nu helt røgfrie, siger marketingchef hos Mols-Linien Mikkel Hybel.

Følger efter DSB

Dermed lægger færgeselskabet sig i kølvandet på de mange offentlige steder, hvor det efterhånden er blevet forbudt at ryge, fortæller projektchef for rygestop og tobaksafvænning hos Kræftens Bekæmpelse, Niels Them Kjær.

- DSB gjorde deres perroner røgfrie sidste sommer, og det samme gør sig gældende for flere lufthavne. Senest har vi også set, at en række fodboldstadioner har gjort siddepladserne røgfrie, siger han.

Håber at det kan ses på bundlinjen

Hvis man ser på andre lande, som er længere fremme på rygeforbuds-området end Danmark, er der eksempler på, at parker og strande gøres røgfrie. Det kender man for eksempel fra USA, nævner Niels Them Kjær.

- Det er svært at sige, hvor udviklingen ender, men jeg tror, at der både bliver færre rygere og færre steder, hvor de kan ryge i det offentlige rum, siger han til DR Østjylland

Niels Them Kjær tror ikke, at Mols-Liniens nye rygepolitik vil kunne aflæses i statistikken for patienter med lungekræft. Til gengæld tror han, at der vil være flere tilfredse passagerer, og det vil sikkert kunne aflæses på bundlinjen.