¨

Mistanke om krænkelser i Hørve: Politiet tvivler på, at der er noget om snakken

Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi er oven på weekendens afhøringer i tvivl om, hvorvidt der er fundet blufærdighedskrænkelser sted i Hørve. Foto: Line Strand - TV ØST

01:49

Også i dag blev børn fra Hørve afhørt af politiet. Fredag kom det frem at der var mistanke om at flere børn i alderen 6-8 år er blevet blufærdighedskrænkede. Men politiet har ikke meget at gå efter

1 af 2

Fredag meldte politiet ud, at der var mistanke om blufærdighedskrænkelser af børn i Hørve. Nu er politiet i tvivl om, om der overhovedet er en sag.

Fredag aften blev forældre i Hørve-området indkaldt til møde på Sydskolen i byen.

Baggrunden var, at Odsherred Kommune havde fået mistanke om, at to skoleelever på seks til otte år havde været udsat for blufærdighedskrænkelse.

Kommunedirektør Gitte Løvgren fortalte fredag aften, at mødet skyldtes, at der var begrundet mistanke om, at flere end de to elever var involveret i sagen. 

Læs også Mistanke: Børn er blevet krænket i Hørve

Uvist om der er en sag

I løbet af weekenden har videoafhøringer af en række børn dog ændret politiets holdning til sagen.

Det fortæller Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi i dag.

Jeg er meget usikker på, om der overhovedet er nogen sag

Carsten Andersen, Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi har afhørt flere børn, men det har faktisk ikke bragt nogen som helst klarhed over sagen endnu. I fredags var der nogle oplysninger, som tydede på, at der var sket nogle seksuelle overgreb i blufærdighedskrænkelsesregistret. Det blev afkræftet, da vi afhørte nogle andre børn i lørdags, og det er sådan set der, vi står lige i øjeblikket. Jeg er meget usikker på, om der overhovedet er nogen sag. Det ved vi dybest set ikke lige i øjeblikket, siger han.

Afhører forældre og lærere

Læs også Forælder i Hørve efter mistanke om krænkelser: - Jeg er i chok

Efterforskningen er dog ikke lagt ned, for politiet forsøger stadig at få klarhed over sagen.

Det vil de blandt andet gøre ved at afhøre forældre, lærere og andre, der har talt med børnene.

Carsten Andersen mener dog godt, at forældre i Hørve-området kan slå koldt vand i blodet.

- Vi vil gerne mane lidt til besindighed. Det er klart, at vi skal have det at vide, hvis man overhovedet har været udsat for noget som helst mistænkeligt af nogen art. Ellers opfordrer vi til, at man prøver at tale med børnene og få snakket tingene lidt ned på jorden igen. For hvis det viser sig, at der ikke er noget om snakken, så er der ingen grund til at gøre en hel masse børn og forældre unødigt bekymrede, siger han. 

- Vi håber selvfølgelig, at det ender med, at der ikke er noget om snakken, men vi gør alt, hvad vi kan, for at efterforske sagen – det kan jeg godt love og garantere for, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App