Misbrugt gennem 15 år: Odsherred Kommune undskylder

Sagen om seksuelt misbrug af en 27-årig kvinde i hendes barndom er ikke behandlet godt nok. Det beklager Odsherred Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 27-årige Jeanet Pedersens sag om seksuelt misbrug i sin opvækst er ikke blevet behandlet godt nok af de sociale myndigheder. Sådan lyder konklusionen fra socialdirektøren i Odsherred Kommune.

Det var den tidligere Trundholm Kommune, der nu er en del af Odsherred, som havde ansvaret for sagsbehandlingen af Jeanet Pedersens sag.

Jeanet Pedersen blev med hendes egne ord seksuelt misbrugt, udsat for dødstrusler og lejet ud til fremmede mænd for seksuelle ydelser gennem 15 år. Det fortæller hun i en tv-dokumentar onsdag aften.

Vi er rigtig kede af, at det er sket, og vi har gjort meget for at lære af den her sag, siger Gitte Løvgren.

Det har fået Odsherred Kommune til at reagere. Socialdirektøren, Gitte Løvgren, mener, at sagsbehandlingen har været mangelfuld.

- Når et barn er udsat for svigt og overgreb, så er det vigtigt, at vi tilbyder den relevante hjælp og støtte. Det er ikke sket i tilstrækkelig grad her, beklager Gitte Løvgren til TV ØST og tilføjer:

- Vi er rigtig kede af, at det er sket, og vi har gjort meget for at lære af den her sag.

Ifølge socialdirektøren Jeanet Pedersen var i kontakt med mange professionelle fagpersoner. Men ingen af dem valgte at reagere på tegn, der kunne indikere, at den 27-årige kvinde var blevet udsat for overgreb. Det er meget beklageligt ifølge Gitte Løvgren.

- Siden denne sag er der sket markante ændringer i vores praksis og lovgivningen. Det er selvfølgelig ikke en garanti for, at andre børn ikke bliver udsat for det samme, men vi har som social myndighed en langt større opmærksomhed på den type sager, siger Gitte Løvgren.

Hele historien om Jeanet Pedersens opvækst kan ses i dokumentaren ’Jagten – Mit liv som sexslave’ på TV3 kl. 21.00.