¨

Minister: Visse kærestepar skal have penge tilbage

Foto: TV ØST

Der hersker tvivl om, hvem der får penge tilbage i de kontanthjælpssager, hvor der er begået fejl i forhold til gensidig forsørgerpligt.

Henrik Dam Kristensen (S) melder nu for første gang ud, hvad han mener om det kontantshjælps-kaos, der hersker i landets kommuner. Det skriver Avisen.dk.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at en række kommuner ikke har levet op til forvaltningslovens principper, og derfor nu står i en situation, hvor der skal tilbagebetales kontanthjælp, skriver han i et svar til beskæftigelsesordfører Hans Andersen fra Venstre ifølge Avisen.dk.

KL fraråder kommuner at betale tilbage

Ministeren går dog ikke i detaljer med hvilke kærestepar, der skal have modregnet kontanthjælp retur. Der er ellers så stor uenighed om efterbetalingerne, at Kommuners Landsforening (KL) i øjeblikket fraråder kommunerne at udbetale penge eller træffe afgørelser.

SF'eren Eigil Andersen er langt fra tilfreds med beskæftigelsesministerens svar. Han mener, at det er både ærgerligt og for dårligt, at ministeren ikke er mere klar i spyttet.

- Hvis ministeren ikke snart medvirker til at skabe klarhed, vil jeg støtte Enhedslisten i kravet om en kulegravning af gensidig forsørgelsespligt, siger arbejdsmarkedsordføreren til Avisen.dk.

Fejl flere steder

I mange af landets kommuner har der været tvivl om, hvordan reglerne om gensidig forsørgelsespligt skulle forvaltes. Flere steder er der begået fejl i forvaltningen, og det har fået flere kommuner til at betale penge tilbage til kontanthjælpsmodtagere. Odsherred Kommune har erkendt, at der er begået fejl, men her vil der ikke blive betalt penge tilbage til borgerne, lød meldingen tidligere på ugen.

Avisen.dk ville gerne have stillet opfølgende spørgsmål til beskæftigelsesministeren, men dette var ikke muligt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App