Miljørigtige busser indtager Odsherred

Det betyder mindre brændstofforbrug og faldende CO2 udledning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Movia indsætter nu nye busser på de linjer, som kører i Odsherred Kommune. Helt præcist er der tale om seks minibusser, som skal erstatte almindelige busser, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Movia har i samarbejde med Odsherred Kommune indsat busserne på de ruter, hvor det kan svare sig i forhold til kapaciteten af rejsende. Planen er, at de 6 busser skal køre omkring 11.000 timer om året, hvilket svarer til cirka en tredjedel af den kommunale busdrift i Odsherred Kommune.

 -       I Odsherred Kommune arbejder vi målrettet med at forbedre kommunens trafiktilbud og dermed gøre Odsherred til et endnu bedre sted at bo for borgere i alle aldre. De nye busser er et konkret tiltag, som udspringer af vores ambitiøse trafikplan og har til formål at skære ned på udledningen af CO2, siger borgmester Thomas Adelskov (S).

De nye busser skal spare luften i Odsherred for en masse unødvendig forurening på baggrund af et lavere brændstofforbrug. Miljømæssigt betyder det konkret, at brændstofforbruget halveres, hvilket reducerer CO2-udledningen med 50 %, når der køres med mindre busser i forhold til almindelige busser.

Den økonomiske besparelse er også til at få øje på. Cirka 50 kr. i timen i forhold til en almindelig bus. Hvis der køres ca. 11.000 timer årligt med små busser i Odsherred Kommune, svarer det til en økonomisk besparelse på ca. 550.000 kr.