Mere frihed til lærerne

I Odsherred Kommune kan skolelærerne nu se frem til at få et mere fleksibelt skema. Lige nu arbejder skolerne og kommunen på at skabe mere fleksibilitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden den nye skolereform trådte i kraft, har der været faste arbejdstider for lærerne. Og på skolerne er de nu ved at finde ud af, at det ikke er helt optimalt.

- Det har jo ikke fungeret særligt godt, siger Kirsten Grenberg, der er sikkerhedsrepræsentant og lærer på Højby Skole i Odsherred Kommune.

Ifølge hende ligger problemet i, at lærerne er tvunget til at forberede sig på skolen. Det betyder, at hver lille pause skal udnyttes til forberedelse. Og det giver en arbejdsdag, der er brudt op i små bidder, og derfor kommer lærerne hurtigt bagud.

- Før kunne man arbejde derhjemme og disponere over tiden selv og måske arbejde i weekenden. Men nu er det jo fastlagt, at man skal arbejde inden for en bestemt tid, uddyber hun.

Derfor vil Lærerkredsen i Odsherred Kommune nu undersøge, hvordan de i samarbejde med lærerne finder frem til det bedst mulige arbejdsskema.

Mange har allerede ændret tiderne

I mange kommuner har de allerede været inde og regulere arbejdstiderne. Her har skolelærerne fået deres gamle og mere fleksible arbejdstider tilbage. Det er sket i i alt 31 kommuner på landsplan.

I forbindelse med den nye skolereform har lov 409 fastsat rammerne for lærernes arbejdsdag. Loven ophævede alle lokale arbejdsaftaler, men den giver også mulighed for, at der lokalt kan indgås aftaler om arbejdstiderne. Her skal kommunen og kredsen eller skoleledelsen og tillidsrepræsentanterne selv blive enige om en aftale. Og så er den legal.

Og nu er de altså også klar til at ændre tiderne i Odsherred Kommune.

- Jeg kunne meget godt tænke mig, at vi kunne lave nogle aftaler med lærerne og skolerne, hvor de kunne være mere fleksible. Det vil sige, at de gav plads til nogle opgaver, der ikke ligger mellem 8-16, siger formanden for Børn- og Uddannelsesudvalget i Odsherred, Steen Egede Jensen (DF).

Den 9. december vil de involverede parter mødes for at finde ud af, hvordan lærernes arbejdstid skal se ud i fremtiden.


Nyhedsoverblik