Menighedsråd tager afstand fra præstetro på reinkarnation

Menighedsrådet i Vig er ikke med på ideen om reinkarnation. Men de er glade for deres præst, fastslår de.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Troen på reinkarnation står for sognepræst Annette Bergs egen regning, mener menighedsrådet i Vig på Sjælland, hvor hun er præst. Samtidig udtrykker menighedsrådet sin fulde opbakning til præsten i almindelighed.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Annette Berg er blevet kritiseret efter hun i præstens lektie på TV ØST sagde, at en præst godt kan tro på, at sjælen lever videre i en anden krop, når vi dør, og at den forestilling hænger fint sammen med den kristne tanke om, at vi engang skal opstå fra de døde og forenes med Gud.

Menighedsrådet har "på intet tidspunkt sagt ja til, at vi bakker op om Annette Bergs holdning til reinkarnation. Den står Annette Berg selv for", oplyser rådet.

En god præst ​

Samtidig bakker menighedsrådet op om Annette Berg, eftersom der er forskel på, hvad hun siger i kirken, og hvad hun måtte have sagt i medierne, mener menighedsrådsformand Ann West.

- Annette er også et menneske, og hun kan have sine holdninger, som hun vil. Så længe hun ikke forkynder det i kirken eller på anden måde i sognets regi, må hun have sine meninger. Det går vi ikke ind og vurderer på. Vi har stor tillid til hende og synes, hun er dygtig.

Mener I, at hun holder sig inden for folkekirkens bekendelser?

- Det gør hun i den sammenhæng, vi er inde over som menighedsråd. Vi ved godt, hvor vi har Annette i den kirkelige sammenhæng.

Læs også: Menighedsråd i Vig bakker op om kontroversiel præst

Lektor: Det holder ikke

Men menighedsrådets skelnen holder ikke, mener Bo Kristian Holm, teologilektor og ph.d. ved Aarhus Universitet med speciale i dogmer og trosbekendelser:

- De gør det eneste, de kan, men det går bare ikke rigtigt i en moderne medievirkelighed. Man må regne med, at de, der går i kirke om søndagen, læser aviser og ser fjernsyn om mandagen, og der skal være en sammenhæng i, hvad præsten siger.

Retsteolog Kristine Garde har en lignende vurdering:

- Jeg forstår godt, at man forsøger at indføre denne skelnen. Den er et behjertet forsøg på at nedtone præstens bekendelsesstridige udtalelser ved at inddæmme dem som private. Men man kan ikke operere med et teologisk dobbelt bogholderi i en sag, hvor tilslutning til reinkarnationstanken er en undsigelse af den kristne opstandelsestro, siger han.

Læs hele historien i Kristeligt Dagblad eller på k.dk