Medarbejder smittet med corona - institution i Odsherred lukker i en uge

140 børn og alle ansatte i daginstitutionen Bevægelseshaven i Hørve er sendt hjem. Odsherreds borgmester frygter et nyt stort smitteudbrud.

I Odsherred Kommune har man fået godt styr på smitten. Den seneste opgørelse fra SSI viser, at kommunen med kun to kendte covid-19-smittetilfælde har det laveste smittetryk øst for Storebælt.

Men lørdag morgen blev der fundet et nyt tilfælde af coronasmitte hos en medarbejder i daginstitutionen Bevægelseshaven i Hørve. Det giver nu anledning for fornyet nervøsitet for, at smitten vil sprede sig.

quote Jeg frygter det værste, men håber det bedste

Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred Kommune

Som konsekvens er hele institutionen lukket og samtlige ansatte og 140 børn sendt hjem med en opfordring om at lade sig teste.

- Det er brandærgerligt, efter vi var kommet ned på to smittetilfælde, men det viser også skrøbeligheden ved vores samfund i øjeblikket. Det kan gå rigtig godt i flere dage og måske uger, og så lige pludselig kan det blive alvorligt, siger borgmester Thomas Adelskov (S) til TV2 ØST og tilføjer:

- Vi ved ikke, om det er mere end én, der er smittet på nuværende tidspunkt, så selvfølgelig tager vi vores forholdsregler.

Første tilfælde siden nytår

Den pågældende medarbejder har været i kontakt med flere kollegaer og børn i Bevægelseshaven i Hørve, hvilket har fået kommunen til i samråd med myndighederne at træffe den resolutte beslutning om at lukke daginstitutionen og kontakte alle børns forældre.

Borgmester Thomas Adelskov anser det seneste smittetilfælde hos en medarbejder i en daginstitution som en påmindelse om, hvor skrøbelig en situation samfundet står på nuværende tidspunkt.
Borgmester Thomas Adelskov anser det seneste smittetilfælde hos en medarbejder i en daginstitution som en påmindelse om, hvor skrøbelig en situation samfundet står på nuværende tidspunkt.
Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

I dette arbejde indgår også en udredning af, hvilken variant af den smitsomme virus den pågældende medarbejder har pådraget sig.

- Jeg frygter det værste, men håber det bedste, siger Thomas Adelskov, som søndag ikke kan oplyse, om der er tale om den britiske variant, som anses for værende særligt smitsom.

Netop denne variant blev for nyligt konstateret i en daginstitution i Faxe Kommune.

Det er første gang i 2021, at Odsherred Kommune har et tilfælde at covid-19 i én af kommunens dagtilbud og skoler. Bevægelseshaven forventes at åbne igen i uge 9.

Foruden Odsherred er det kun Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner, hvor smittetrykket – der opgøres i antal smittede per 100.000 indbyggere – aktuelt er under 10.