Medarbejder på bosted i Fårevejle dræbt af knivstik

En 29-årig medarbejder på et bosted i Fårevejle er blevet dræbt af knivstik. En 19-årig beboer er sigtet for at stå bag knivstikket på medarbejderen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Artikel opdateret klokken 21:10
I Midt- og Vestsjællands Politis pressemeddelelse fremgik det oprindeligt, at der var tale om et bosted for børn og unge i Fårevejle. Dette er dog efterfølgende blevet rettet, da der er tale om et bosted for voksne. Artiklen er opdateret klokken 21:10.

En 29-årig mandlig medarbejder på et bosted for voksne i Fårevejle er afgået ved døden, efter han i eftermiddag blev stukket med kniv. Overfaldet på ham skete uden for opholdsstedet på Riisvej. En 19-årig mandlig beboer er anholdt i sagen.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politi og ambulance blev klokken 15:11 tilkaldt til Riisvej i Fårevejle, der ligger i Odsherred kommune, hvor en tilskadekommen mand var blevet fundet på vejen. Da ambulancen kom frem, kunne det konstateres, at manden var stukket med kniv.

Ambulancepersonalet ydede førstehjælp, og den 29-årige blev hentet af lægehelikopteren og fløjet til Holbæk Sygehus. Skaderne var dog så alvorlige, at hans liv ikke stod til at redde, og han blev erklæret død på sygehuset.

Beboer anholdt og sigtet

Politiet anholdt klokken 15:27 en 19-årig beboer på opholdsstedet. 

Han er sigtet for at stå bag knivstikket på medarbejderen. Anholdelsen foregik uden dramatik, og den 19-årige blev taget med på politistationen til afhøring. Han vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, Lars Krogsgaard, der leder efterforskningen, ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere på, hvad der ligger til grund for, at den 19-årige beboer er blevet anholdt.

- Det ligger selvfølgelig implicit, at vi mistænker ham for at have noget med det at gøre. Men jeg vil gerne lige have overstået grundlovsforhøret i morgen, inden jeg udtaler mig om det, siger han.

Gerningsstedet bliver nu undersøgt af politiets kriminalteknikere og afsøges med hunde. Undersøgelserne vil stå på indtil senere på aftenen, hvor politiet fortsat vil foretage afhøringer af tilstedeværende. 

- Vi har en masse efterforskning. Både vidner, tekniske spor og det hele, som vi er i gang med at samle sammen ude på gerningsstedet. Så det er det, vi bruger aftenen på, fortæller Lars Krogsgaard.

Den 29-åriges pårørende er underrettet om dødsfaldet.