Mand tævede hunde med jernrør

En mand angreb flere gange 2 schweisshunde med et jernrør, da de var på arbejde for at finde en skamskudt hjort og stoppe dens lidelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand fra Hørve-området er blevet meldt til politiet, efter han i weekenden med et jernrør i flere omgange angreb 2 golden retrievere, der var på arbejde som schweisshunde.

Hundene Cognac og Nala blev blandt andet slået i hovederne med jernstangen. Knap en uge efter angrebet er de stadig stærkt forslåede, og en af hundene kan have fået permanente skader på sine tænder. Desuden blev hundenes fører truet.

Både hundene og hundeføreren var ellers ude på en både lovlig og prisværdig opgave med at finde en alvorligt såret hjort, som en jæger havde skudt, men som desværre ikke var blevet ramt korrekt. Schweisshunde-holdet blev derfor helt efter bogen tilkaldt for at opspore den skamskudte hjort og gøre en ende på deres lidelser.

Angrebet skete ved Lilldevang nær Hørve, og manden med jernstangen ejede ikke selv det område, hvor angrebet fandt sted. Den rette ejer blev som loven foreskriver tilbudt hjorten, da den endelig blev nedlagt.

Hundefører rystet

Schweisshundefører Dan Foglmann er rystet over angrebet på hundene.

- Mine hunde er trænet til at holde fast og ikke slippe vildtet. Hvis der skal slippes, skal der slås hårdt. Og begge hunde slap, siger han til TV2 ØST.

Han fortæller, hvordan manden med jernrøret angreb hundene, selv efter han havde fået forklaret, at hundene var på arbejde.

- Manden var meget aggressiv og jeg havde rigtig svært ved at trænge igennem med budskabet om, hvad jeg lavede, fortæller en rystet Dan Foglmann, der undervejs selv blev truet.

Blodig, men nødvendig opgave

Dan Foglmann forklarer, at det kan være en blodig og voldsom oplevelse at se schweisshundene på arbejde.

- Det kan se voldsomt ud, men det er nødvendigt, hvis ikke dyret skal dø en langsom og smertefuld død, fortæller Dan Foglmann.

Alle schweisshunde i Danmark har bestået en udfordrende prøve, og er alle højt uddannede. Som led i deres arbejde har de - sammen med deres fører - ret til at gå ind på andre folks jorde for at stoppe anskudte dyrs lidelser. Dyret tilhører dog altid ejeren af den jord, hvor den er blevet skudt.

Politi vil efterforske

Hos Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter Martin Bjerregaard, at de har modtaget anmeldelsen om overgrebet.

Han fortæller, at politiet vil nu afhøre parterne i sagen, for at danne et billede af hændelsesforløbet.

TV2 ØST har onsdag været i kontakt med den mand, der førte jernrøret. Han forklarer, at han ikke vidste, at hundene var på arbejde, men troede, at de angreb hjorten uden grund.

play
Skyderi Holbæk 23. januar 2021

Tre mænd sigtet for drabsforsøg efter skyderi i Holbæk

play
asdadeq3e412

Sygeplejersker knokler: Tandlæger og konsulenter må hjælpe til på coronaafsnit

play
Cello-skole

Unge talenter øver på Stevns - spiller klassisk musik for køerne

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Positivprocenten er den laveste siden september

play
Skyderi i Holbæk 24. januar 2021

Skyderi i Holbæk - tre mænd anholdt

Se flere