Mand fundet i udbrændt hus udsat for grov vold inden sin død

Politiet har obduceret afdøde ved en brand i Gundestrup i Odsherred, resultatet viser, at den 65-årige mand har været udsat for grov vold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den afdøde 65-årige mand, der torsdag blev fundet død i sit hus ved Gundestrup, var blevet udsat for grov vold inden sin død.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Vi er meget interesserede i at tale med vidner, der måtte have bemærket noget mistænkeligt i området omkring Færgevej 4

Bjørke Kierkegaard, vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet har fået afdøde obduceret, og efterforsker nu sagen som et drab og vil ikke udelukke, at branden var påsat. Det undersøger politiets brandteknikere fredag formiddag. 

Lokal kvinde slog alarm

Branden blev anmeldt til politiet klokken 07.14 torsdag morgen. Det var en lokal kvinde, der slog alarm, da hun opdagede det brændende hus.

Politi og brandvæsen rykkede talstærkt ud til stedet, men den voldsomme brand havde allerede godt fat i huset.

Der var også kraftig røg fra branden, hvilket skabte trafikale problemer i området.

Har opdaget skader på den 65-årige

I første omgang var meldingen, at man ikke havde fundet personer i huset. Men op ad formiddagen ændrede situationen sig, da røgdykkere havde skaffet sig adgang til en større del af huset.

Artiklen fortsætter under billedet.

Både brandvæsen og politi var massivt til stedet ved branden torsdag.
Både brandvæsen og politi var massivt til stedet ved branden torsdag. Foto: Byrd / Morten Sundgaard

Torsdag aften oplyste politiet, at dødsfaldet var mistænkeligt, men uden at oplyse mandens identitet.

Natten til fredag fortæller politiet, at sagen efterforskes som en drabssag. Det skyldes, at den 65-årige har nogle skader, som er påført forud for branden.

Huset førstesal styrtede sammen

Huset, der ligger på Færgevej ved Gundestrup, er udbrændt. Blandt andet er husets førstesal styrtet sammen.

Politiet efterlyser vidner, der kan have set noget mistænkeligt i området omkring Færgevej og på vejstrækningen Nykøbingvej imellem Holbæk og Vig i tidsrummet fra onsdag formiddag omkring til torsdag morgen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Den voldsomme røgudvikling betød, at trafikken på Nykøbingvej blev påvirket.
Den voldsomme røgudvikling betød, at trafikken på Nykøbingvej blev påvirket. Foto: Byrd / Morten Sundgaard

- Vi er meget interesserede i at tale med vidner, der måtte have bemærket noget mistænkeligt i området omkring Færgevej 4 i Gundestrup og på vejstrækningen Nykøbingvej imellem Holbæk og Vig i tidsrummet fra onsdag formiddag omkring klokke 10.00 til torsdag morgen, hvor branden startede, udtaler vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, der er leder af efterforskningen.

- Det kan være personer, køretøjer eller noget som afviger fra det normale i området. Skulle nogen sidde inde med en konkret mistanke eller i øvrigt har oplysninger i sagen, vil vi meget gerne tale med dem, tilføjer han.

Mandens pårørende er underrettet.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.

Branden blev anmeldt til politiet klokken 07.14 torsdag morgen. Det var en lokal kvinde, der slog alarm, da hun opdagede det brændende hus.