Mand flygtede fra politiet efter vanvidskørsel - nu efterlyser de vidner

Politiet mistænker, at det var en 31-årig mand, der stod bag vanvidskørselen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag eftermiddag blev der kørt stærkt på Odsherreds snørklede veje, da en billist i en grå, mindre varebil trykkede speederen i bund for at undgå at skulle stoppe for politiet. Efter bilflugten fortsatte turen til fods, hvor det lykkedes den 31-årige mistænkte, at slippe væk fra politihunde og -mænd.

Nu søger politiet vidner i sagen, som måtte have oplevet episoden i første parket.

quote Vores største fokus er at få den her sag belyst med så mange parter, vidner og øjne som overhovedet muligt.

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi.

Grunden til at politiet ville have stoppet billisten i første omgang, var fordi han kørte stærkt på Oddenvej i Odsherred, men da manden bag rettet opdagede politiet, fortsatte han i den høje fart ad forskellige veje via Højby til Svinninge. 

- Det er under de her forsøg på at smutte væk fra politiet, at han kører temmelig høj hastighed gennem bymæssige områder, siger kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard.

- Visse steder kører han dobbelt så hurtigt som tilladt på landeveje med skiltede strækninger med nedsat hastighed. De hastighedsovertrædelser sammenholdt med den måde, han kører frem steder, hvor der er ubetinget vigepligt, gør, at vi samlet set siger, at der er tale om vanvidskørsel.

Politi, politibil, blå blink, patrulje, patruljevogn
Læs også
Anholdt med gevær midt i byen - ville gøre god gerning
Politi, politibil, blå blink, patrulje, patruljevogn
Læs også
Anholdt med gevær midt i byen - ville gøre god gerning

Føreren forlod bilen på Kirkebjerg, Nørre Asmindrup og fortsatte herefter sin flugt fra politiet til fods, hvor det lykkedes ham at ryste  politiet af sig. 

- Politihundene var ude at lede efter ham, og de kunne godt lugte, hvor han havde gået og løbet, men om han er forsvundet ind et sted, fordi han har en bekendt i området, eller om han måtte være samlet op af nogle, uden vi har opdaget det, kan vi ikke sige, siger Martin Bjerregaard.

Ifølge politiet ejede den den mistænkte ikke selv bilen. Den er nu blevet beslaglagt med henblik på senere at blive konfiskeret i forbindelse med et retsmøde.

31-årig optrådte truende en time tidligere 

Politiet mistænker, at det er en 31-årig mand, der har siddet bag rattet, fordi politiet en time inden flugten havde været forbi en adresse på Sjællands Odde. Her optrådte to mænd i påvirket tilstand på henholdsvis 31 år og 43 år truende over for en tredje mand, der havde tilkaldt politiet, da han havde følt sig utryg. 

paedofil-journalist.
Læs også
Journalist for retten – tiltalt for omfattende krænkelser af børn
paedofil-journalist.
Læs også
Journalist for retten – tiltalt for omfattende krænkelser af børn

Bilen, som politiet jagtede, viste sig at tilhøre den 43-årige mand. Han kom senere til Nørre Asmindrup, hvor bilens fører stoppede bilen for at fortsætte flugten til fods og er bekendt med, at hans varebil er beslaglagt. 

- En time senere er de jo næppe helt blevet clean og ædru. Udover det at føreren ikke har noget kørekort, så kunne man måske også forestille sig, at ville undgå at blive taget for narko og eller spirituskørsel, hvis vi skal finde et motiv til den hensynsløse kørsel, siger Martin Bjerregaard.

Kontakt politiet på 114

Hvis man har oplevet noget bemærkelsesværdigt søndag, kan man kontakte politiet på 114. Politiet efterlyser blandt andet cyklister på Gammel Nykøbingvej.

- Vores største fokus er at få den her sag belyst med så mange parter, vidner og øjne som overhovedet muligt. Politiets oplevelse er nok så væsentlig, men kan vi også få nogle andre trafikanters oplevelse af den her mands hensynsløse kørsel, så vil det jo være dejligt, siger Martin Bjerregaard.

Ingen kom til skade i forbindelse med episoden i Odsherred.


Nyhedsoverblik