Målinger afslører dårlig mobildækning i Odsherred

Odsherred Kommune er i gang med en større afdækning af mobildækningen og kan nu med sikkerhed slå fast, at der er store huller nogle steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er store huller i mobildækningen i Odsherred Kommune, og i dag onsdag mødtes borgmester Thomas Adelskov (S) med teleskaberne for at tale om en løsning.

I slutningen af juni i år var dårlig mobildækning årsagen til, at plejepersonale ikke kunne spore en dement 92-årig mand, der var forsvundet. Han var ellers udstyret med en gps, mender var ingen dækning, så han kunne ikke findes ad den vej.

1143 steder med problemer

Hændelsen fik sindet i kog hos Adelskov, og nu har Odsherred Kommune sat gang i en større måling, der skal udspecificere, hvor problemerne er størst. Ifølge borgmesteren har flere end 106.000 personer via en app på telefonen indtil videre indgivet målinger, og de viser, at der 112 steder i kommunen er ringe mobildækning, mens der 31 steder er dårlig dækning.

Onsdag mødtes Thomas Adelskov så med teleskaberne, der fik de foreløbighe resultater at se.

- Jeg synes, de tog rigtig godt imod, de oplysninger, de fik, og vi gav håndslag på at finde en løsning på problemet. Det handler om, at vi i de områder, hvor der ingen mobildækning er, får noget dækning, så man ikke står og ikke kan ringe til alarmcentralen elelr familiemedlemmer og så videre, siger borgmesteren.

Ukendt tidshorisont

Målinger fortsætter til og med uge 43 for at få efterårsferien med, hvor mange er i sommerhus i områder af kommunen, hvor der kan være rigtig dårlig dækning. Når resultaterne er samlet ind, er det så op til kommunen sammen med teleselskaberne at vudere, hvad de bedste løsninger er.

- Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sætte noget tidspunkt på for, hvornår de her problemer er løst, og det er heller ikke sikkert, at vi kan gøre noget alle stederne. Nogle steder vil det kræve en ny mast, og der kan være forskellige tilladelser og naturbeskyttelseshensyn at tage, som gør, at der ikke kan sættes en mast op. Andre steder kan løsningen være at dreje en antennne eller forhøje en eksisterende mast, men det skal vi drøfte, når målingerne er slut, siger Thomas Adelskov.

Det er Erhvervsstyrelsen, der har udarbejdet den app, som kan bruges til at måle mobildækningen. Den er kun udviklet til android og kan derfor ikke anvendes på eksempelvis iPhones. Du kan finde anvisninger til, hvordan du måler dækningen, hvor du er, her.


Nyhedsoverblik