Malerlærlinge sætter kulør på væg på plejecenter

To malerlærlinge har skabt nyt liv på plejecenter i Højby ved at dekorere en otte meter lang væg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er kommet lidt flere farver og liv over en godt otte meter lang hvid væg på plejecentret Solvognen i Højby.

Malerlærlinge fra bygningsmalerlinjen på EUC Nordvestsjælland i Holbæk har skabt nyt liv på den ellers kedelige gang og skabt motiver som blå himmel, grønne og gule marker, græssende køer, Dragsholm Slot, Solvognen og så videre.

- Vi havde gået og talt om, at den lange hvide væg så kedelig ud, og det kunne være rart at få den frisket op på en eller anden måde. Så foreslog kommunen, at vi tog kontakt til projekt ”Den Glade Væg” på EUC Nordvestsjælland, siger plejecenterleder Mirjam Bauer ved indvielsen.

I projektet tager malerlærlinge i deres skolepraktik ud til institutioner eller hos foreninger, hvor de dekorerer en væg og på Solvognen i Højby har væggen taget omkring to uger at friske ordentligt op.

De to malerlærlinge valgte at male genkendelige motiver fra Odsherred, som er blevet sat ind i det frodige, bakkede landskab, som nu også pryder væggen.

- Det har været en sjov og spændende opgave, siger Kamilla Nordahl Petersen, som gerne vil videreuddanne sig til dekorationsmaler.

Ifølge Odsherred Kommune er beboerne på Solvognen glade for resultatet og den fine væg givermasser af liv til stedet, lyder det.