To mænd reddet fra synkende fiskekutter

En større redningsaktion har fundet sted i Sejerøbugten ud for Lumsås. To mænd fra Odden var ombord på en fiskekutter, da den væltede om på siden og begyndte at synke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var de to lokale fiskere fra Odden, der omkring klokken halv ti selv sendte et nødsignal afsted. Af endnu uvisse årsager var de kommet i problemer på vandet, hvilket betød at deres fiskekutter væltede om på siden og begyndte at synke.

Det lokale beredskab fik hurtigt sat en båd i vandet. Ligesom der også blev sat en helikopter i luften og sendt en ambulance afsted.

Heldigvis var der gode nyheder, da beredskabet nåede ud til stedet.

- Da båden fra Odsherred Beredskab kommer frem, får de hurtigt kontakt til de to mænd. De to har haft tid nok til at redde sig selv væk fra kutteren, og de sidder begge i en redningsflåde, da beredskabet kommer frem, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Redningsholdet fik herefter hevet flåden i land. Og de to mænd skulle være i god behold. Præcis hvad der er gået forud for kæntringen skal nu slås fast.

- Vi ved ikke så meget om omstændighederne endnu. Vores egen patrulje har ikke haft mulighed for at tale med de to mænd. Så det er det, der i første omgang skal ske nu, siger Martin Bjerregaard.

En teori fra politiet er, det måske var for meget vand i fangsten, der fik kutteren til at kæntre.