To mænd får flere års fængsel for medvirken i rambuktyveri

To mænd er blevet idømt flere års fængsel ved Retten i Holbæk for deres medvirken i et rambuktyveri i Nykøbing Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To mænd på 52 og 56 år er blevet idømt fængselsstraf for deres medvirken i pengeautomatkuppet i Nykøbing Sjælland. 

Det skriver Nordvestnyt.

Natten til fredag den 30. juni smadrede en frontlæsser ind gennem facaden på Danske Bank. Her havde den 52-årige mand været udkigspost på Audebo Skolevej ved EUC Nordvestsjælland, hvor en frontlæsser blev stjålet, skriver avisen. 

To mænd på 27 og 22 er sigtet for kuppet. Og det var altså de to mænd, som den 52-årige ønskede at hjælpe. 

- De spurgte, om jeg ville hjælpe dem, og jeg havde ikke lyst til at sige nej, lød det i retten ifølge avisen. 

Den 52-årige er blevet idømt to år og ti måneders fængsel.

56-årig: - Så lad os få det overstået  

Tilbage i juni kunne TV ØST fortælle, at en 56-årig mand også sigtes for at have været involveret i tyveri af pengeautomaten. Han blev anholdt på en adresse i Trige ved Aarhus. 

quote Han bliver ved, indtil man tænker: "Så lad os få det overstået"

56-årig mand

Og han er nu blevet idømt to år og tre måneders fængsel for at hjælpe med at bryde pengeautomaten op, skriver avisen. Den 52-årige ringede nemlig til ham og bad om hjælp til at bryde automaten op.

- Han er svær at sige nej til. Han bliver ved, indtil man tænker: "Så lad os få det overstået", lød det fra den 56-årige i retten. 

Taget med fingrene i kagedåsen

Klokken 03.20 brød frontlæsseren ind igennem facaden til Danske Bank i Nykøbing Sjælland – og tyvene brugte frontlæsseren til at trække bankens pengeautomat ud af banken.

Derefter flygtede de to mænd fra stedet i en rød ladvogn. Pengeautomaten tog de med sig hele vejen til Egå nær Aarhus, men den var åbenbart ikke sådan lige at åbne.

På baggrund af politiets efterforskning i sagen kunne Østjyllands Politi anholde tre personer, der i den grad blev taget på fersk gerning. De to mænd på 27 og 22 var i gang med at skære pengeautomaten op for at få adgang til deres bytte, da politiet troppede op og anholdt dem.