Madlavning for mænd

Her er opskrifterne fra vores direkte indslag fra Grevinge Centralskole, hvor ti mænd svinger potter og pander hver anden tirsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Muslingesuppe - 4 personer:

1,8 kg. blåmuslinger

Smør

Karry 1 tsk. ca.

2 løg – hakket

4 fed hvidløg

2 porrer i strimler

2 gulerødder i tynde strimler.

1 fennikel i fine strimler

1 bdt. dild

salt og peber

4 dl. tør hvidvin

5 dl. fløde

1 bdt persille. Hakket.

  • Rens muslingerne grundigt under rindende vand ( de muslinger der ikke lukker sig ved et let bank i bordet, kasseres da de er døde eller syge) Fjern skægget.
  • Svits grøntsagerne i lidt smør 1 – 2 min. . (smørret må ikke brune)
  • Tilsæt hvidvin.
  • Lad det koge uden låg til vinen næsten er væk.
  • Tilsæt muslingerne
  • Lad suppen koge under låg i 5 min. ( til muslingerne
  • har åbnet sig,( dem der ikke åbner sig kasseres)
  • Tilsæt fløden og kog den lidt endnu.
  • Smag til med salt og hvid peber.
  • Lige inden servering i varme tallerkener, tilsættes hakket dild og persille.
  • Tag muslingerne op i varme tallerkener, fordel suppen over.

20 stk. kuvertbrød:

50 g smør

1 ½ dl. Mælk

15 g gær

1 æg

250 g mel (4 dl. )

½ tsk. Salt

Æg til pensling

  • Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren i den lune væske.
  • Ælt æg, mel og salt i dejen. – Hæver tildækket til dobbelt størelse.
  • Form dem til horn, boller eller andre slags kuvertbrød og hæver 20 min på bagepapir.
  • Smøres med pisket æg
  • bages ved 200 gr. Ca 15 min. Til de er færdige.

Farseret, indbagt svinemørbrad. - 4 personer.

1 stor svinemørbrad / + 400 g hakket flæskekød

1 løg + 2 fed hvidløg / lidt chili

1 æg

2 spsk. Hvedemel

200 g champignon + hakkede krydderurter

3 plader butterdej

½ dl. mælk

Salt og peber

  • Brun mørbraden på panden og lad den blive kold.
  • Rør Farsen:
  • Kødet æltes med salt, tilsæt ægget, rør melet i, tilsæt mælken lidt ad gangen, bland krydderurter, presset hvidløg, chili, løget og de hakkede svampe i farsen.
  • Smag til med salt og peber
  • Læg butterdejen "overlappet" på et let melet bord.
  • Rul dejen tyndt ud så den passer med størrelsen på mørbraden (drys lidt mel på overfladen når der rulles med kagerullen).
  • Smør farsen ud over dejen i mørbradens størrelse.
  • Læg mørbraden ovenpå, rul, saml og luk dejen omkring den.
  • Læg den på bradepanden, på bagepapir med samlingen nedad. Prik dejen med en kødpind.
  • Smør med æg og sæt den i ovnen ved 200 gr.
  • Bages til dejen er brun og sprød, ca. 1 time

Serveres med sauce bordelaise (rødvinssauce):

½ spsk. Smør

1 kvist timian + 1 skalotteløg

2 dl. Rødvin

1 laurbærblad

Groft kværnet peber

4 dl. Fond (sky el. bouillon)

1 tsk. Tomat pure`

Oksemarv.

  • Svits det finthakkede løg i smørret i en gryde.
  • Tilsæt vin, timian, laurbærblad og peber.
  • Lad det koge ned til ca. 1 dl. – Si det og bland det med de 4 dl. Fond
  • Tilsæt tomatpure og lad saucen koge et par minutter, smag til med salt.
  • Jævn evt. med lidt maizena (majsmel)
  • Skær marven i små tern og blancher` i ganske lidt vand – lad den dryppe af.
  • Kom den i saucen ved servering.

Server hvide kogte kartofler og grøn salat til denne ret.


Nyhedsoverblik