Lystfiskere samlet til DM i Makrel på Sj. Odde

DM i Makrel bliver for første gang afholdt ved Sjællands Odde her i weekenden. Mesterskaberne kan måske være med til at skabe ekstra omsætning i lokalområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap 200 lystfiskere deltager i kampen om at fange den største makrel ved Sj. Odde i weekenden.

- Det handler om held. Det er om at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, fortæller Henning Petersen, som er lystfisker og til daglig bor i Tune ved Greve.

Han og sønnen Frederik havde lørdag eftermiddag fanget fire makreller. Søndag kl. 14 skal de gerne kunne aflevere 10 til dommerne.

De lægger ikke skjul på, at de gerne vil vinde:

- Det er jo sejt overfor alle de andre, at man kan blære sig lidt, når man kommer ind. Det er jo lidt af det der med: haha, jeg var bedre end jer, siger Henning Petersen og griner.

Arrangøreren af DM i Makrel er Fishing Zealand, som bl.a. består af nogle sjællandske kommuner, turistforeninger og Danmarks Sportsfiskerforbund.

Her mener man, at potentialet for lystfiskeri i Danmark er stort - bl.a. ved Sj. Odde.

- Havet ved Sj. Odde er kendt for at have mange makreller, så det er et oplagt sted at lave en makrelfestival. Og så er det også en måde at sætte fokus på Sj. odde og de muligheder, der er her, så folk ikke kun kommer under makrelfestivalen, men også på andre tidspunkter, siger Gordon Henriksen, som er projektleder i Fishing Zealand og lystfiskerekspert hos TV2 FRI.

Henning Petersen fra Tune bruger da heller ikke kun tiden ude i båden under mesterskaberne:

- I går var vi  jo oppe at spise på en restaurant sammen med nogen fra en anden båd. Der var vi fem mand, der spiste for 1500 kr. Så man støtter lokalsamfundet her.