Lussing til fyret lærer

Det var helt berettiget at fyre en lærer, der ifølge vidner havde slået en elev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det blev en klokkeklar tabersag, da en fyret lærer ville have erstatning for uberettiget fyring for vold.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Gav elev en lussing

Faarevejle Fri- og Efterskole og skolens forstander, Frank Ørndrup Elzer, er blevet frifundet for at skulle betale 248.213,50 kr. i godtgørelse til en tidligere lærer, der betragtede sig som uberettiget fyret for en elevlussing, som hun ikke mente, var fundet sted.

I marts sidste år havde hun ifølge adskillige vidner dasket, slået eller klappet en elev på kinden, fordi han havde sms'et under en filmforevisning, og selvom slaget ikke var hårdt og ikke førte til en politianmeldelse, så førte det til afskedigelse, særligt fordi hun nægtede at undskylde episoden over for eleven, og fordi hendes forklaringer til kolleger ikke var den samme, som hun gav forstanderen.

En fyring, som retten kalder berettiget og derfor nægter at give hende godtgørelse for noget som helst.

Lærer mente æren var krænket med fyring

Læreren mente, at hun var berettiget til de mange godtgørelseskroner, fordi hun var fyret uretmæssigt, men også fordi forstanderen efterfølgende havde krænket hendes ære ved at omtale sagen som veldokumenteret vold i en mail til skolens forældre samt avisomtale om sagen.

Men den udlægning vandt ikke genklang i Retten, og ifølge pressedommer, Lis Hævdholm, så kunne forstanderens mail være formuleret blødere, men fyringen var berettiget på samme måde som mailen, der havde til formål at rydde ud i de mange forskellige versioner af sagen, som florerede i lokalområdet.

Og i stedet for en pose penge får læreren to ek­straregninger på 22.000 kr. til efterskolen og 20.000 kr. til forstanderen i sagsomkostninger, og Frank Ørndrup Elzner, er godt tilfreds.

- Jeg er tilfreds med dommen, som er faldet ud helt, som jeg forventede. Det har været en trist sag, som jo uanset udfaldet, ikke er lykkelig for nogen. Jeg er glad for, at retten har fundet såvel skolens som min handlemåde rimelig, og jeg er glad for, at sagen nu er afsluttet, siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Den tidligere lærer ønsker ikke at udtale sig om sagen.