Lockoutpenge giver tablets til elever

Der var glæde på skolerne i Nykøbing i dag, da Odsherred Kommune udleverede tablets, som er købt ind for de sparede lønkroner under lockouten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er tablets på vej til samtlige 7.-9. klasses elever i Odsherred Kommune. De 912 Surface RT tablets er købt for de penge, der blev sparet til lærerlønninger under lockouten, og de vakte glæde på skolerne i dag onsdag, skriver Odsherred Kommune på sin hjemmeside.

- Jeg er sikker på, jeg får glæde af den til skoleopgaver. Det er dejligt, der følger tastatur med, og at jeg kan arbejde med lektierne derhjemme og så bringe det med, sagde Amanda Ehlerts-Madsen, 8.A på Skolerne i Nykøbing Afdeling Grundtvigsvej.

Til læring, leg og spil

De 912 tablets har kostet halvanden million kroner. I efteråret fik alle lærerne en tablet, og nu får eleverne altså også en til skolearbejdet.

- I får i dag jeres egen tablet, som er et redskab, I skal bruge i jeres skole til at søge information og lave opgaver, men også til leg og spil, og vi håber, dette redskab vil være med til at gøre jer lidt bedre til at løse opgaverne. Og så får I en tablet, der er noget større end den, lærerne har fået, sagde borgmester Thomas Adelskov (S), da de første tablets blev udleveret på Skolerne i Nykøbing.