Listeria fundet gentagne gange hos Fårevejle-virksomhed

Mandag oplyste Fødevarestyrelsen, at der var fundet listeria hos Lammefjords Grønt i Fårevejle. Men det er langt fra første gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag kunne Fødevarestyrelsen oplyse, at der var fundet listeria i en salat fra Lammefjords Grønt fra Fårevejle. 

Men det er ikke første gang, at bakterien er blevet fundet hos virksomheden. Både i 2013, 2014 og 2015 skrev TV ØST om listeriafund hos virksomheden. 

- Der findes helt naturligt listeria i jord og på planter. Det kan ikke undgås, da det er en naturligt forekommende bakterie, siger Nikolas Hove, beredskabschef hos Fødevarestyrelsen.    

- Men derfor vil vi selvfølgelig ikke have, at der er listeria i spiseklare produkter. 

Ikke farligt for de fleste

Fødevarestyrelsen forsikrer, at listeria ikke er farligt for sunde og raske personer. Men for folk med nedsat immunforsvar, ældre og gravide kan listeria være farligt.  

- Vi kunne have indtaget listeria for to uger siden og ikke mærke noget til det, lyder det fra Nikolas Hove. 

Han fortæller samtidig, at virksomheden nu skal redegøre for, hvordan de vil undgå, at det gentager sig. Men med friske og rå grøntsager er det svært at fjerne listeria fuldstændigt.

- For helt at fjerne listeria, så skal produktet varmebehandles. 

Skærpet fokus 

Også den administrerende direktør i Lammefjords Grønt, Lene Rasmussen, gør opmærksom på, at når man arbejder med frugt og grøntsager, er der en potentiel risiko for, at der kommer nogle bakterier.

- Vi laver kontroller med vores råvarer, men vi  kan selvfølgelig ikke tjekke alt, så det bliver stikprøver, siger hun til TV ØST. 

Hun påpeger dog, at de nu vil have et skærpet fokus på at kontrollere råvarerne.

- Og sørge for endnu bedre rengøring, siger Lene Rasmussen.