Leverer lokale råvarer til Dragsholm: Det er den bedste nyhed

Det vækker glæde hos nogle af de lokale leverandører til Dragsholm Slot, at restauranten nu er blevet belønnet med en Michelin-stjerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 - Har Dragsholm Slot fået en Michelin-stjerne? Det er faktisk en af de bedste nyheder, jeg har hørt længe.

Niels Esbjerg Jensen fra Ørnberg Vin på Sjællands Odde var meget positivt overrasket, da TV ØST fangede ham onsdag formiddag og overbragte nyheden om, at Dragsholm Slot er blevet tildelt en af de prestigefyldte og eftertragtede Michelin-stjerner.

Ørnberg Vin leverer nemlig vin til slottet – og ikke en hvilken som helst vin. Dansk vin. Michelin-stjernen kan samtidig få stor betydning for, hvordan dansk vinavl bliver vurderet uden for landets grænser, mener vinavleren.

- Det må være en begyndende anerkendelse af dansk vin, og det er virkelig godt for os. Det kan betyde, at turister, der besøger Dragsholm, ser vinkortet og indser, at dansk vin også kan gøre sig gældende, siger Niels Esbjerg Jensen til TV ØST.

quote Det må være en begyndende anerkendelse af dansk vin, og det er virkelig godt for os

Niels Esbjerg Jensen, Ørnberg Vin

Håber interessen for dansk vin øges

Vinbonden håber, at anerkendelsen af Dragsholm Slot også kommer til at betyde, at der spreder sig en nysgerrighed om dansk vin.

- Det er spændende, men også meget udfordrende at være vinbonde i Danmark. Vin er et område, hvor kvalitetskravene er i top fra starten, og hvor priskonkurrencen er hård. Men det går faktisk overraskende godt, selvom mange tror, at man ikke kan lave vin i Danmark, siger han.

Har særlig passion for maden

Også hos Mejnerts Mølle ved Svebølle, der leverer korn og mel til Dragsholm, er der glæde at spore over slottets kulinariske succes.

quote På Dragsholm Slot har de en særlig passion for maden, og det er jo også det, der nu giver dem en stjerne

Peter Mejnertsen, Mejnerts Mølle

- Det er en rigtig fin ting at kunne sige, at vi leverer til en restaurant med en Michelin-stjerne, siger indehaver Peter Mejnertsen og tilføjer:

- Men vi har nu altid været meget glade for at arbejde sammen med Dragsholm Slot. De har en særlig passion for maden, og det er jo også det, der nu giver dem en stjerne.

Foruden Dragsholms Slots gourmetkøkken, Slotskøkkenet, har Hotel Frederiksminde i Præstø en stjerne. Den fik de tildelt i 2016, og den har de fået lov at beholde.