Langt flere sommerhusindbrud (Video)

Antallet af indbrud i sommerhuse er steget 17 procent her i regionen. Men specielt eet sted har tyvene haft ekstra travlt. I Odsherred er tallet nemlig eksploderet, og ifølge sommerhusejerne så sidder politiet på hænderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jørgen Kirstein har haft indbrud to gange sidste år i sit sommerhus. I alt beløb hærværk og tyvekoster sig i 150.000, men indbruddene sætter også andre spor.

- Det er meget ubehageligt, det er svært at komme af med tanken igen, siger Jørgen Kirstein.

Jørgen Kirstein er langt fra den eneste som har haft indbrud i sommerhuset i Odsherred. I 2008 var der 533 Indbrud i fritidshuse og garager i Odsherred Kommune. Sidste år var det tal steget til 798. Altså en stigning på 49,7 procent. I de knap 800 sager, har politiet anholdt 21 personer.

[video:video_mangler:100128_indbrud.flv]

- Det er helt uacceptabelt, hvor meget skal der til for at politiet griber ind, siger formanden for Odsherreds Sommerhusforening, Hans Glendrup.

Hos politiet ved man godt, at den er gal.

- Der er plads til store forbedringer, men vi har også netop lavet et hold, som skal have speciel fokus på indbruddene i Odsherred, siger Carsten Andersen, som er pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.