¨

Landsbydysten i Odsherred er afgjort: - Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse

Carl Henrik Hågensen tog imod prisen på 50.000 kroner, da landsbyen Vindekilde vil omdanne byens kilde til et nyt samlingssted.

For sjette gang bliver den såkaldte landsby-makeover afholdt i Odsherred. I år vandt Vindekilde, hvor byens kilde skal forvandles til et samlingssted.

- Det er bare så fedt. Jeg har ikke prøvet at vinde sådan noget her før. En gang skal være den første.

Sådan lyder det fra Carl Henrik Hågensen fra Vindekilde.

For i dag blev dysten mellem landsbyerne i Odsherred afgjort - den såkaldte landsby-makeover. Og her blev det Vindekilde, der vandt med et projekt, hvor byens kilde skal forvandles til et nyt samlingssted.

- Udover at det er et samlingssted for os, så rummer det en kæmpestor kulturhistorie. Der er så meget historie forbundet med det sted. Vi ville gerne have det frem i lyset, vi ville gerne gøre den kilde til noget, som er kilden til initiativer, kilden til nye ting, vi kan lave i Vindekilde.

Pris på 50.000 kroner

Det er sjette gang, at kommunen står bag konkurrencen, hvor vinderen bliver belønnet med 50.000 kroner. Landsbyerne konkurrerer på, hvem der har de bedste ideer til at gøre deres by mere attraktiv.

- Det er bare en gammel drøm, der er gået i opfyldelse, siger Carl Henrik Hågensen.

- Det har været 10 år undervejs, og lige pludselig var der hul igennem. Det lykkedes, fordi der var nogle mennesker indover, som kunne noget, som jeg ikke kunne.

03:30 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App