Landmand jubler over regnskyl: - Vi har ventet på det

Oppe nordpå i Fårevejle fik de lørdag nat godt med regn. Derfor jubler landmand Kristoffer Linderoth, for hans afgrøder har sukket efter vand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For 14 dage siden var der ikke skyggen af et smil.

Anderledes ser det ud i dag hos landmanden Kristoffer Linderoth fra Brogaard i Fårevejle. Længe har solen bagt ned på hans marker, og længe har hans afgrøder sukket efter vand.

Men lørdag nat skete miraklet.

- Jeg er en glad landmand i dag, for vi har fået godt 22 millimeter vand fordelt over otte-ti timer i løbet af lørdag nat, siger Kristoffer Linderoth.

quote Vi kunne sagtens bruge det igen to-tre gange i næste uge, men vi må være tilfreds med det, der kommer

Kristoffer Linderoth, landmand

-  Så det er en god dag i dag. Vi har ventet på det.

Vandingsforbud i dagtimerne

De sidste par uger har landmanden knoklet om aftenen for at vande sine afgrøder. Men med gårsdagens regn kan landmanden slippe vandslangen for en stund.

- Det betyder, at nu har vi tre-fire døgn, hvor vi måske ikke behøver at være ligeså aggressive med vandingsmaskinerne, siger Kristoffer Linderoth. 

- Vi har vandingsforbud i dagtimerne, så vi skal passe lidt på vores ressourcer. Vi vander kun fra klokken 21 om aften til klokken ni om morgenen. Så folk har kørt hårdt på de sidste to uger.

Store økonomiske konsekvenser

Hvor meget tørken har sat sine spor i hans regnskab, ved han endnu ikke.

- Efterhånden er det så hårde konsekvenser, at vi tør næsten ikke regne på det, fordi det kan have store økonomiske konsekvenser for os, hvis vi ikke havde fået noget vand, siger Kristoffer Linderoth.

- Det er især de sene efterårsgulerødder og vinterrødbederne, som ikke er spiret frem endnu, det er der, vi har problemet. Der er ikke noget fugt til at få det til at spire.

Derfor håber landmanden også på, at der kommer mere vand den kommende uge.

- 20 millimeter vand fra Vorherres side er fint. Det er langt fra nok. Vi kunne sagtens bruge det igen to-tre gange i næste uge, men vi må være tilfreds med det, der kommer, for det er noget, vi ikke kan styre, siger han.